GT Tour & GT Open: Finales dit weekend, WRT voor de titel met extra wagen

Na die van de Belcar en de DSC verleden weekend, vinden deze week de finales van het de GT Tour en de GT Open plaats. Het Franse kampioenschap eindigt zijn seizoen op Paul-Ricard, terwijl het GT Open in Barcelona haar tenten opslaat. In beide kampioenschappen is de strijd voor de titel nog open.
In Frankrijk gaat de titelstrijd tussen de Porsche 997 GT3-R ProGT by Alméras van Beltoise/Pasquali en de Audi R8 LMS/Team Audi France van Ortelli/Hallyday. De Franse Audi wordt gerund door het Belgische WRT en om zijn kansen op de titel te optimaliseren heeft het team beslist om voor de finalerace een tweede wagen in te schrijven. De wagen rijdt onder de vlag van het Belgian Audi Club Team WRT en wordt bestuurd door een sterk duo bestaande uit Fred Makowiecki en Roland Berville. Hun taak is het om de Audi van Ortelli/Hallyday te helpen met het behalen van de titel en zo nodig punten af te pakken van de rechtstreekse concurrenten. Misschien kan WRT ook rekenen op de steun van de twee Audi’s van het Sainteloc Mister Auto team. Zoals u al kon lezen op deze website trekt de race op Paul-Ricard verder de aandacht door de aanwezigheid in de race van beide Franse rally kampioenen Sébastien Loeb en Sébastien Ogier.  Loeb rijdt met een Ferrari F458 van AF Corse, Ogier met een Ferrari F430 van Sport Garage.

In de GT open gaat het duel om de titel tussen het Scuderia Villorba Corse duo Montermini/Moncini en de JMB Racing piloot Soheil Ayari, die slechts één punt achter ligt in de stand. Beide teams zetten een Ferrari F458 GT2 in. Ook in deze race komen enkele gastrijders het veld aanvullen, daarvan is de meest gekende Peter Kox, de Nederlander zal een Lamborghini Gallardo LP600 van Veloso Motorsport besturen. Het startveld wordt bovendien aangevuld met de deelnemers van het Spaanse GT kampioenschap, het wordt dus druk op de piste.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 26 oktober 2011 om 00:05


Andere publicaties op Racingworld.be...