Kortnieuws in de aanloop naar de Grote Prijs van India

DRS-zones IndiaDRS-zones India
Met nog drie Grote Prijzen te gaan in 2011, zijn we dit weekend aanbeland in India. Het gloednieuwe Buddh circuit is de zoveelste Tilke omloop die de kalender vervoegt. Toch zijn de eerste opinies lovend. Het circuit biedt voldoende variatie en zou met wijde bochten waarin de rijders verschillende lijnen kunnen kiezen, het inhalen moeten bevorderen.
  • Pirelli stelt komend weekend de soft (geel) en hard (wit) compound ter beschikking aan de teams.
  • In India zullen er weer twee DRS-zones worden voorzien. De eerste situeert zich bij start-finish, de tweede op het langste rechte stuk van circuit (na bocht 3).
  • Slechts één Indiër, Narain Karthikeyan, zal de start nemen van zijn thuis Grand Prix. Karun Chandok zal bij Team Lotus op de bank moeten blijven zitten en mag enkel op vrijdagochtend de wagen besturen.
  • Hoewel vandaag de dag Amerika niet present is op de F1-kalender, zullen er in 2013 maar liefst 2 GP’s in het land worden afgewerkt. Naast de GP van Austin (Texas), zal er in 2013 een tweede Amerikaanse Grote Prijs plaatsvinden in New Jersey, met op de achtergrond de skyline van New York.
  • Ook in India blijft men investeren in motorsport. Naast het Buddh circuit zijn er nu ook plannen bekend gemaakt voor een tweede circuit dat F1-waardig is. De omloop zal zich nabij Mumbai bevinden. Van concrete F1 plannen is er momenteel nog geen sprake.
  • De Russische overheid maakte gisteren bekend maar liefst 200 miljoen dollar te zullen gaan spenderen aan Ruslands eerste F1-circuit in Sochi. Het F1 circus zal er vanaf 2014 jaarlijks neerstrijken voor een periode van te minste zeven jaar.
  • Adrian Sutil ziet dat zijn positie binnen Force India steeds meer onder druk komt te staan. De uitstekende prestaties van rookie Paul Di Resta tonen aan dat hij niet zozeer meer de snelste binnen het team is. De logische opvolger zou huidig reserverijder Nico Hulkenberg zijn
  • De Zwitser Fabio Leimer zal aan de Young Driver testen in Abu Dhabi deelnemen met het Sauber F1 Team. Hij zal er huidig reservecoureur Esteban Gutierrez vervoegen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Formule 1 op donderdag 27 oktober 2011 om 12:57


Andere publicaties op Racingworld.be...