United Autosports ook in 2012 nog met Audi

Het Amerikaanse United Autosports was één van de eerste teams die de aankoop van twee nieuwe McLaren MP4-12C’s bevestigde. De twee wagens zullen in 2012 uitkomen in de Blancpain Endurance Series. Na twee redelijk succesvolle jaren met de Audi R8 LMS in verscheidene GT3 kampioenschappen leek er nu een einde gekomen te zijn aan de samenwerking tussen Audi en het Amerikaanse team. Niet is minder waar, want ook in 2012 zien we nog een Audi R8 in de bekende wit-rood-blauwe kleuren aan de start.
Met de aankoop van de McLaren’s en de verkoop van één van hun R8’s, leek er een einde gekomen te zijn aan het Audi tijdperk  bij United Autosports. De McLaren’s zullen ingezet worden in het BES kampioenschap en ook de plannen om uit te komen in het wereldkampioenschap endurance met een LMP2 zijn nog niet opgeborgen. Maar er komt  toch nog een vervolg aan het Audi avontuur. Zak Brown besloot immers om één Audi R8 LMS in te zetten in drie uithoudingsraces die begin volgend jaar plaats vinden, kwestie van de relaties met Audi niet volledig op te
blazen. De drie races zijn de 24 uren van Dubai, de 12 uren van Abu Dhabi en de 12 uren van Bathurst, races die allen plaats vinden in de eerste twee maanden va het jaar.  Bovendien komen deze races door hun vroege data niet in concurrentie met de BES races in Europa.

Wie de Audi gaat besturen tijdens deze drie races werd nog niet prijsgegeven, maar we kunnen er van uitgaan dat Zak Brown weer één of andere grootheid uit de Autosport kon overtuigen om in te stappen, nadat hij al eerder ondermeer Johnny Herbert, Stefan Johansson, Eddie Cheever en Arie Luyendyk inzette in de 24 uren van Spa.

Foto's: Martijn Wouters & Tim De Keukelaere


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 29 oktober 2011 om 00:23


Andere publicaties op Racingworld.be...