Sebastien Loeb richt eigen race team op met op de agenda de 24h du Mans

Sebastien Loeb RacingSebastien Loeb Racing
Het is al langer bekend dat Sebastien Loeb het circuit racen nauw aan het hart ligt. De zevenvoudig wereldkampioen rally heeft nu besloten om samen met zijn goede vriend Dominique Heintz een eigen structuur op poten te zetten dat op het circuit actief zal zijn. Reeds volgend seizoen wil ‘Sebastien Loeb Racing’ met twee wagens uitkomen in de Franse Porsche Matmut Carrera Cup, daarenboven zal men ook een Oreca FLM 09 klaarstomen om deel te nemen aan de Le Mans Series.
Sebastien Loeb en Dominique Heintz kennen elkaar al 15 jaar en liepen al langer rond met de plannen om een eigen race team op te starten. Het einde van de rallycarrière van de Fransman komt stilaan in zicht, maar Loeb zou blijkbaar graag nog een tweede loopbaan uitbouwen in het circuit gebeuren. Het uiteindelijke doel van deze operatie is een deelname aan de 24h du Mans en in de twee komende seizoenen zal men zich dan ook proberen daar op voor te bereiden door het inzetten van een Oreca FLM 09 in de Le Mans Series en twee Porsche's in de Franse Carrera cup. Deze cup-wagens zouden bovendien ook kunnen worden ingezet in de nieuwe GTC klasse in de LMS. In 2014 hoopt men dan voldoende ervaring te hebben opgebouwd om deel te nemen aan de etmaalrace van Le Mans met een LMP2 bolide.
 
Voor Sebastien Loeb zelf is Le Mans al lang geen onbekend terrein meer na zijn twee eerdere deelnames, waarbij hij in 2006 zelfs tweede wist te worden aan het stuur van een Pescarolo LMP1. “ Endurance is een aantrekkelijke tak van de autosport”, steekt de Fransman van wal. “De 24h du Mans is een legendarische race en op een dag hopen we als raceteam op de grid te staan. Om dit te bereiken moeten we stap voor stap een degelijk project op poten zetten. We willen een serieus professioneel team realiseren dat er wil staan op de lange termijn. Ik ga nieuwe aspecten ontdekken die het mij zullen mogelijk maken om in het racemilieu te blijven en daardoor zal ik mijn passie dus kunnen blijven beleven.”


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24H du Mans op zondag 30 oktober 2011 om 05:22


Andere publicaties op Racingworld.be...