India: Vettel voor de elfde keer - D'Ambrosio 16e

Sebastian Vettel - Red Bull RacingSebastian Vettel - Red Bull Racing
Sebastian Vettel heeft vandaag de Grote Prijs van India op zijn naam geschreven, daarmee staan er al 11 overwinningen op zijn teller dit seizoen. De Duitser had zoals gewoonlijk de race perfect onder controle en zag zijn leiderspositie nooit in gevaar komen. Jenson Button zet zijn reeks van podiumplaatsen verder met de tweede plek, 8 seconden achter Vettel. Fernando Alonso kon voor het eerst sinds lang nog eens op het podium finishen en hield Mark Webber net achter zich.
Sebastian Vettel - Red Bull RacingSebastian Vettel - Red Bull Racing
Al van bij de start werd duidelijk dat het weer een ‘Vettel-show’ zou gaan worden. De Duitser had een prima start en sloeg meteen een gat om dit vervolgens te controleren tot aan het vallen van de finishvlag. Achter hem verliep het allemaal wat chaotischer bij de start met wat contact in het achterveld. Mark Webber kon zijn tweede plek maar twee bochten vasthouden vooraleer Jenson Button, die eerder Fernando Alonso al aan de kant zette, hem voorbij snelde. Later in de race, tijdens de tweede reeks van pitstops, viel Webber ook nog ten prooi aan Alonso wanneer deze laatste een prima getimede laatste stop afwerkte.

Fernando Alonso - FerrariFernando Alonso - Ferrari
Het opvallendste wapenfeit in deze race was zonder twijfel het zoveelste treffen tussen Lewis Hamilton en Felipe Massa. Net voor halfweg positioneerde de Brit bij het aansnijden van een bocht zijn wagen naast deze van de Braziliaan, waarna deze laatste gewoon de deur dicht deed met het onvermijdelijke contact tot gevolg. Massa werd vervolgens bestraft met een drive-through en viel terug naar de zesde plaats, Hamilton kwam een nieuwe voorvleugel halen en vervoegde het veld in de negende positie. Het ging echter van kwaad naar erger voor Massa wanneer hij enkele ronden later net als gisteren zijn ophanging brak op een kerb. Voor Hamilton zat er nadien niet meer in dan een teleurstellende zevende positie, het contact met Massa had meer dan waarschijnlijk een invloed op de prestaties van zijn McLaren.
 
Rosberg/Schumacher - Mercedes GPRosberg/Schumacher - Mercedes GP
In het middenveld konden de Torro Rosso’s net als in Korea weer een sterke indruk nalaten. Noch Renault, Force India of Sauber konden hun tempo aan. Jaime Alguersuari  stuurde zijn wagen uiteindelijk naar de achtste plek, Sebastien Buemi moest halfweg zijn wagen na een sterke aanvangsfase aan de kant zetten met motorproblemen. Beide Mercedessen presteerden volgens de verwachtingen en sloten op ruime achterstand achter de top vier aan, met de vijfde plaats voor Michael Schumacher en de zesde voor Nico Rosberg.
 
De top tien wordt afgesloten door Adrian Sutil op de negende plaats, die daarmee nog eens een sterk signaal stuurt naar zijn team om hem niet zomaar te laten vallen volgende seizoen. Sergio Perez sprokkelt het laatste puntje met de tiende plaats.
 
Jérôme D’Ambrosio kende een moeilijk weekend, maar werd uiteindelijk nog zestiende omwille van de vele uitvallers. Onze landgenoot slaagde er ook in om beide HRT’s achter zich te laten. Later kan u hier een reactie terugvinden van onze enige vertegenwoordiger in de F1.

Sebastian Vettel - Red Bull RacingSebastian Vettel - Red Bull Racing
Uitslag Grote Prijs van India:
01. Vettel (Red Bull) 60 ronden
02. Button (McLaren) + 8.433
03. Alonso (Ferrari) + 24.301
04. Webber (Red Bull) + 25.529
05. Schumacher (Mercedes) + 1:05.421
06. Rosberg (Mercedes) + 1:06.851
07. Hamilton (McLaren) + 1:24.183
08. Alguersuari (Toro Rosso) + 1 ronde
09. Sutil (Force India) + 1 ronde
10. Perez (Sauber) + 1 ronde
11. Petrov (Renault) + 1 ronde
12. Senna (Renault) + 1 ronde
13. Di Resta (Force India) + 1 ronde
14. Kovalainen (Lotus) + 2 ronden
15. Barrichello (Williams) + 2 ronden
Jenson Button - McLarenJenson Button - McLaren

16. D’Ambrosio (Virgin) + 3 ronden
17. Karthikeyan (HRT) + 3 ronden
18. Ricciardo (HRT) + 3 ronden
19. Trulli (Lotus) + 4 ronden

Foto's: Photo 4/decoster


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Formule 1 op zondag 30 oktober 2011 om 12:57


Andere publicaties op Racingworld.be...