GT Tour: Paul-Ricard: Dubbele opgave voor WRT in race 2

Loeb/Hernandez - AF Corse Loeb/Hernandez - AF Corse
Nadat de titel gisteren al in handen viel van het duo Beltoise/Pasquali bleef er voor WRT vandaag niets anders over dan te proberen het seizoen in schoonheid te beëindigen. Maar ook de laatste race van het seizoen draaide uit op een teleurstelling, beide wagens van het team moesten immers opgeven. De race werd gewonnen door de Mercedes SLS van Derlot en Demoustier.
Bij de start neemt de Porsche van Beltoise de leiding, beide WRT Audi’s liggen tweede (Ortelli) en vierde (Makowiecki). Bij het begin van de wedstrijd wisselen de posities steeds en Makowiecki verliest een plaats aan Gache. In de twintigste ronde slaat het noodlot een eerste maal toe bij WRT, Ortelli moet de Team Audi France wagen aan de kant zetten met technische problemen. Na de pitstops is het de Mercedes van Demoustier die de leiding over genomen heeft, een plaats die de Graff Mercedes tot het einde toe zal weten vast te houden. Even later moet ook de tweede WRT Audi met nu Berville aan het stuur de wedstrijd verlaten.

Grégoire Demoustier/Renaud Derlot (Graff Mercedes) winnen de wedstrijd voor de kampioenen van dit seizoen, Laurent Pasquali/Anthony Beltoise (Pro-GT by Almeras Porsche). Derde worden Pla en Balthazard met een Ferrari F458 van het SOFREV team. Na Beaubelique/Badey op de tweede SOFREV Ferrari eindigen Sébastien Loeb en Bruno Hernandez op een mooie vijfde plaats met hun AF Corse Ferrari. Ook Sébastien Ogier op een oude Ferrari F430 haalt de eindstreep en dat op de achtste plaats. Nu is het wachten tot de start van volgend seizoen die eind april zal plaats vinden op het circuit van Spa-Francorchamps.

Foto: GT Tour


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 30 oktober 2011 om 20:39


Andere publicaties op Racingworld.be...