Kortnieuws in de aanloop naar de Grote Prijs van Abu Dhabi

Ondanks dat het einde van het huidige F1-seizoen nadert, was het aantal nieuwtjes er de laatste dagen niet minder om. Menig team maakte hun titularissen voor de Young Driver Tests in Abu Dhabi half november bekend en lichtten daarnaast reeds een tipje van de sluier op wat betreft de plannen voor volgend seizoen.
  • De kogel is eindelijk door de kerk, Caterham wordt de nieuwe naam van Team Lotus, Lotus de naam van het chassis van het huidige Renault, terwijl de naam Virgin moet plaatsruimen voor Marussia F1 Team en het chassis het naamkaartje Marussia krijgt. Stel dat Heikki Kovalainen naar Renault verkast, zouden we dus prachtige headlines als "Kovalainen verlaat Lotus om Lotus te vervoegen in 2012" kunnen vormen. Dank aan de FIA om deze soap (eindelijk) ten einde te brengen en de naamsveranderingen van de teams te officialiseren!
  • Het dispuut tussen Proton (moederbedrijf van Group Lotus) en 1Malaysia Racing (eigenaar van het raceteam Team Lotus) omtrent het gebruik van de merknaam Lotus is deze week ook officieel ten einde gekomen. De huidige Team Lotus wagens zouden volgend jaar, ondanks de hernoeming naar Caterham, wel de groen-gele kleursetting blijven gebruiken.
  • HRT zal vanaf volgend seizoen zijn contract met Williams uitbreiden. De troepen van Colin Kolles gebruiken dit jaar al de versnellingsbakken van Williams, maar zullen volgend seizoen ook het energierecuperatiesysteem (KERS) aangeleverd krijgen uit Grove.
  • Pastor Maldonado zal voor de GP van Abu Dhabi een gridpenalty krijgen van tien plaatsen. De Williams rijder zal een negende motor moeten gebruiken, wat niet toegelaten is.
  • Tijdens die GP van Abu Dhabi zal er opnieuw terug gegrepen worden naar een dubbele DRS-zone, wat het inhalen moet vergemakkelijken.
  • Renault heeft aangekondigd tijdens de Young Driver Test te Abu Dhabi Virgin reserverijder Robert Wickens, Formule Renault 2.0 Eurocup kampioen Kevin Korjus en LMS kampioen 2009 Jan Charouz uit te nodigen voor een test met de R31.
  • Force India zal van haar kant de 20-jarige Brit Max Chilton laten testen tijdens de Young Driver test, terwijl Lotus vasthoudt aan Luiz Razia en Alexander Rossi, HRT Dani Clos inschakelt en Toro Rosso het houdt bij GP2-rijders Stefano Coletti en Kevin Ceccon.
  • Lotus heeft aangekondigd Steve Nielsen te conctracteren als sportief directeur vanaf december, ter vervanging van Dieter Gass wie het team verlaat. Nielsen begon zijn F1-carrière bij Lotus als truckchauffeur en verkaste later naar teams als Tyrrell en Arrows om uiteindelijk een positie bij Benetton, een equipe die later werd omgedoopt naar Renault. Naar verluidt zou de Brit met Noorse roots al enige tijd op het verlanglijstje van Tony Fernandes staan.
  • Nico Rosberg zal dan toch niet verhuizen naar Ferrari. De Duitser heeft een contractverlenging gekregen bij Mercedes GP op zijn huidige contract (dat liep tot eind 2012) en zal vermoedelijk nog drie seizoenen langer bij de zilverpijlen blijven. Ook teamgenoot Michael Schumacher zou volgens verschillende (vooral Duitse) media bijgetekend hebben tot 2013.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Formule 1
op donderdag 10 november 2011 om 12:00


Andere publicaties op Racingworld.be...