1000 km van Zolder: 23 wagens aan de start

Zaterdag worden in het kader van de Race Promotion Night de laatste races van het seizoen gereden op het circuit van Zolder. Hoofdbrok wordt de 1000 km van Zolder, een open wedstrijd voor toerisme en GT wagens. Spijtig valt de interesse voor deze wedstrijd nogal mager uit, zeker van uit het buitenland en kon men geen deelnemers uit de VLN of de DSC aantrekken. Momenteel zouden er 23 wagens aan de start verschijnen, waarvan zo goed als de helft BMW’s zijn.
Vroeger was de Race Promotion Night één van de hoogtepunten van het nationale seizoen, waar de 10 uren wedstrijd het orgelpunt vormden van de populaire Touring Cup. Verleden jaar werd het roer omgegooid en werd de race Promotion Night de finale wedstrijd van het Belcar seizoen.

De editie van dit jaar was origineel bedoeld als wedstrijd van 10 uren, waarin zowel amateur als semi-professionele rijders zouden deelnemen. Het motto was racen voor het plezier, de wedstrijd telt voor geen enkel kampioenschap mee en het staat open voor een breed gala aan toering en GT wagens.  Dit plan werd aangepast naar een aparte wedstrijd van 2 uren voor BGDC en een wedstrijd van 8 uren (ofwel 1000 kilometer) voor de open klasse.

De hoofdrace, de 1000 km van Zolder, telt momenteel 23 inschrijvingen, waarvan het merendeel BMW’s (11) zijn in diverse uitvoeringen. Favorieten zijn echter de Porsche’s en dan voornamelijk het exemplaar (ingeschreven als Supercup) van de gebroeders Thiers, die worden bijgestaan door Frederic Vervisch. Voor de 2 uren race  van het BGDC, die in de morgen wordt verreden, zijn 33 wagens ingeschreven. 


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nationaal op donderdag 10 november 2011 om 19:20


Andere publicaties op Racingworld.be...