Is Jérôme D'Ambrosio zijn F1-zitje kwijt?

De Franse krant L'Equipe meent te weten dat onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio mag opkrassen bij Virgin vanaf volgend jaar. Eerder was reeds bekend geraakt dat D'Ambrosio op vrijdag tijdens de vrije trainingen voor de GP van Abu Dhabi zijn zitje zou moeten afstaan, maar nu lijkt het er sterk op dat Timo Glock volgend jaar geflankeerd zou worden door Charles Pic.
De Vlaamse krant De Morgen pakte eerder al uit met het nieuws dat Pic in de running was voor een zitje in de Formule 1. De Fransman zou gevoelig meer sponsorgeld meebrengen dan D'Ambrosio; iets waar ook Toro Rosso teambaas Franz Tost oren naar zou hebben.

De 21 jarige GP2-rijder, die vierde eindigde in het afgelopen GP2-seizoen, timmert momenteel hard aan de weg om door te stoten naar de koninginnenklasse in de eenzitterij, niet in het minst dankzij de hulp van zijn coach Olivier Panis via het Lagardère Unlimited management kantoor. In de wandelgangen gonst het van geruchten dat vertegenwoordigers van het kantoor ook in Suzuka aanwezig waren voor meer dan enkel de mooie omgeving. Pic besloot in juni van dit jaar een overeenkomst te sluiten met Lagardère, waarna het kantoor een ambitieus traject uitstippelde voor de Fransman. Pic zou dit jaar de GP2 titel moeten binnenhalen om volgend jaar door te stoten naar de F1. Ondanks dat Pic op een bepaald ogenblik meestreed bovenaan de puntentabel, is hij er dus niet in geslaagd de titel te veroveren; desalniettemin lijkt volgens Franse bronnen de puzzel wel in elkaar te vallen en zal de gesloten overeenkomst nu reeds haar vruchten gaan afwerpen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Formule 1 op woensdag 09 november 2011 om 11:34


Andere publicaties op Racingworld.be...