ILMC: Zhuhai: Audi en Peugeot vooraan in de vrije trainingen

Woensdag vonden in Zhuhai twee trainingen plaats die niet officieel deel uitmaken van het weekend. De beide sessies werden geplaagd door slecht weer, maar Audi en Peugeot speelden gelijk spel door ieder de snelste tijd neer te zetten in één van de trainingen.
De eerste training ging van start onder een gietende regen, regen die de ganse dag zou aanhouden. Sébastien Bourdais zette in deze sessie de snelste tijd neer in de Peugeot #7 met een rondje in 1.34:080. De snelste Audi, die van McNish/Kristensen, volgde met de tweede tijd in 1.34:757. Volgden dan de Peugeot #8 en de Audi #1. Vijfde maar op 5 seconden van Bourdais volgde de eerste benzinewagen, de Lola Aston Martin met daarachter de Rebellion Lola en de twee OAK Pescarolo’s. Bij de LMP2’s, een categorie die maar twee deelnemers telt, kwam enkel de OAK Pescarolo in actie. Bij de GT’s was de snelste wagen de Ferrari F430 van CRS, een wagen die uitkomt in de GTE-AM categorie en die de Lotus Evora van Slingerland vooraf ging. Pas dan volgen de eerste GTE-Pro, de twee BMW’s M3.
 
In de tweede sessie, die merkelijk sneller was dan die in de morgen, ging de snelste tijd naar de Audi #2 van Kristensen/McNish in 1.31:196. De Audi ging de Peugeot #7 en de tweede Audi vooraf. Met een vierde tijd liet de Rebellion Lola de tweede Peugeot van Montagny/Sarrazin achter zich. Volgden beide OAK Pescarolo’s die sneller gingen dan de Lola Aston Martin. Weer nam bij de LMP 2’s enkel de OAK Pescarolo deel aan de sessie, de wagen toonde zich echter langzamer dan de snelste GT’s. Bij de GT4s domineerden de twee BMW’s die de Luxury Ferrari van Ortelli/Makowiecki vooraf gaan. Een mooie vierde tijd was er weer voor een Lotus Evora, maar nu voor de wagen van Mowlen. Snelste GTE-AM was de Larbre Corvette. Bij de GTC’s was het de Mercedes SLS met onder meer Mika Häkkinen aan het stuur die de snelste was voor de drie Audi’s R8.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 09 november 2011 om 17:55


Andere publicaties op Racingworld.be...