Martin Tomczyk verlaat Audi

Martin Tomczyk - AudiMartin Tomczyk - Audi
Martin Tomczyk verlaat na jaren van trouwe dienst zijn werkgever Audi. Wat zijn toekomstplannen inhouden wil de huidige DTM kampioen echter nog niet kwijt.
Martin Tomczyk begon zijn DTM carrière in 2001 en werd opgenomen in het officiële Audi team in 2003. Dit jaar behaalde hij de DTM titel ondanks het feit dat hij een 2010 model van de A4 toegewezen kreeg. Nu maakt Tomczyk echter bekend dat hij de samenwerking met Audi stop zet en volgend jaar niet meer voor het merk met de vier ringen zal rijden. Volgens de DTM kampioen is de tijd gekomen om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Waarom Tomczyk juist nu hij kampioen geworden is weggaat bij Audi is niet bekend, maar insiders beweren dat hij nog steeds zwaar tilt aan het feit dat hij in het begin van het jaar verwijderd werd uit het Abt Team en een overjaarse wagen van het Phoenix Team kreeg toegewezen. Oliver Jarvis en Gary Paffet melden via twitter dan weer dat Tomczyk zou gevallen zijn voor een aantrekkelijk aanbod van BMW. Indien dit klopt lijkt het er op dat BMW bezig is met een agressieve aanwervingspolitiek voor zijn DTM campagne en na het wegtrekken van Bruno Spengler bij Mercedes nu ook de DTM kampioen bij Audi weghaalt.


Foto: Audi


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op maandag 21 november 2011 om 20:14


Andere publicaties op Racingworld.be...