Pedro de la Rosa tekent racecontract bij HRT

Pedro de la RosaPedro de la Rosa
De Spanjaard Pedro de la Rosa heeft een tweejarig contract afgesloten met het HRT team en zal volgend jaar terug aan de start staan van alle Grote Prijzen. Dit jaar maakte de Pirelli-testrijder reeds een korte comeback toen hij bij Sauber Sergio Perez verving tijdens de Grote Prijs van Canada, nadat de Mexicaanse rijder zwaar crashte tijdens de Grote Prijs van Monaco twee weken eerder.
Het Spaanse team uitte al lang de wens om met een nationale rijder aan de start te verschijnen en met het aantrekken van Pedro de la Rosa zal dit volgend jaar ook realiteit worden. De la Rosa tekende een tweejarig contract met het team en neemt waarschijnlijk de plaats in van Daniel Ricciardio. De Spanjaard reed in het verleden al voor Arrows, Jaguar, McLaren en Sauber.

De la Rosa verklaart zijn keuze als volgt: “Dit is een belangrijke stap in mijn carrière. Mijn keuze werd gemotiveerd door drie redenen, ik wou terug actief competitie rijden, HRT is een Spaans team en ik ken persoonlijk de mensen die het project leiden, in het speciaal Luis Pérez-Sala. Ik ben fier dat Spanje over een Formule 1 team beschikt en dat men mij de kans geeft om voor dit team te rijden.”

Foto: Pirelli


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 21 november 2011 om 23:08


Andere publicaties op Racingworld.be...