6H of Roma: Ferrari pakt alle ereplaatsen

AF Corse - Ferrari 458 GT2AF Corse - Ferrari 458 GT2
De Ferrari F458 GT2 AF Corse van Bruni/Perazzini/Cioci heeft de 6 uren van Rome op het circuit van Vallelunga gewonnen. Het Italiaanse merk zette de wedstrijd volledig naar zijn hand en we vinden dan ook op de eerste zeven plaatsen enkel wagens met het logo van het steigerende paard terug.


Gianmaria Bruni, Piergiuseppe Perazzini en Marco Cioci hebben met hun Ferrari F458 GT2 van het AF Corse team de 6 uren van Rome gewonnen. Perazzini en Cioci halen met deze overwinning ook de titel in de Endurance Champions Cup binnen. Ook de tweede plaats was voor AF Corse, maar ditmaal met een F458 GT3 met als rijders Giancarlo Fisichella, Vittorio Ghirelli en Lorenze Case. De GT3 wagen hield de ganse race gelijke tred met de GT2 wagens en liet verscheidene wagens uit de hogere klasse achter zich. Alessandro Garofano, Luca Rangoni en Raffaele Gianmaria met de F458 van Edil Cris vervolledigden het podium.

De vierde plaats was voor de GT2 F458 van Kessel Racing met Kola Aluko en Thomas Kemenater. Op de vijfde plaats stond alweer een wagen van AF Corse, namelijk de GT3 van Ferdinando Geri, Filippo Francioni en Tomas Biagi die de GT3 van Ronnie Kessel, Stephan Earle en Michael Broniszewski voorafging. Ook de zevende plaats was voor AF Corse met de GT3 van Matt Griffin, Jack Gerber en Niki Cadei.

Markus Palttala haalde de eindstreep niet. De Fin reed in achtste positie toen hij het stuur overgaf aan zijn teamgenoot, die even later echter problemen kreeg met de achterophanging van de JWA Porsche GT2 en de wagen met zware schade aan de achterzijde aan de kant moest zetten. Ook de Maserati MC12 van Newey en Macari verdween uit de wedstrijd na een sortie tengevolge van versnellingsbakproblemen.

Uitslag 6 ore di RomaUitslag 6 ore di Roma


Foto: AF Corse


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 22 november 2011 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...