Macau GT: Unieke tripel overwinning voor Edoardo Mortara

Start Macau GT RaceStart Macau GT Race
In het kader van de Macau F3 GP werd er ook een race voor GT wagens gereden die gewonnen werd door de Audi R8 LMS van Edoardo Mortara. Dit maakt dat Mortara voor het derde jaar op rij op het hoogste schavot staat in Macau, een unieke prestatie.
Mortara won zowel in 2009 als in 2010 de F3 race in Macau, maar kon niet door stoten naar GP2 of Formule 1 en gaf zijn carrière een nieuwe wending door te kiezen voor het DTM kampioenschap. Daar toonde hij opnieuw zijn talent en eindigde voor Audi als beste rookie. Ook dit jaar keerde Mortara terug naar Macau, maar om deel te nemen aan de GT race en dat met een Audi R8 LMS van het Audi Sport Customer Racing China. Met dezelfde wagen won Mortara twee weken geleden tezamen met O’Young en Imperatori al de GTC klasse bij de 6 uren van Zhuhai.

Na de pole gereden te hebben op het circuit van Macau, won Mortara ook de race voor de Lamborghini Gallardo LP-560 van Keita Sawa. Dit betekent dus dat Mortara voor het derde jaar op rij een race wint bij het Macau GP weekend. De race in Macau betekende ook het eerste echt goede resultaat voor de McLaren MP4-12C GT3. De McLaren in Gulf kleuren en ingezet door United Autosports pakte met Daniel Watts het laatste podiumtrapje.  United Autosports zette ook nog één van zijn Audi R8 LMS wagens in en die eindigde met Richard Meins als zevende. Verder deden er voornamelijk Aziatische rijders mee aan deze GT race.

Uitslag Macau GT RaceUitslag Macau GT Race


Foto: Audi


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 23 november 2011 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...