Stoffel Vandoorne kiest voor een tweede seizoen Formule Renault 2.0

Stoffel VandoorneStoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne test volgende week een Formule Renault 3.5, maar toch heeft de Belg er voor gekozen om zijn carrière op te bouwen volgens het aloude principe één jaar om te leren en één jaar om te winnen. Na een eerste seizoen om te leren gaat de vertegenwoordiger van het RACB National Team in de Eurocup Formula Renault 2.0 volgend jaar dan ook resoluut voor de titel. Stoffel Vandoorne zal dan uitkomen voor Josef Kaufmann Racing en heeft al de eerste tests met het Duitse team afgewerkt.
Stoffel Vandoorne, in 2010 kampioen in de F4 Eurocup 1.6, wist dit jaar perfect de overstap naar een hogere categorie te maken. “De eerste helft van het seizoen verliep niet makkelijk, maar Stoffel heeft er alles aan gedaan om de scheve situatie recht te trekken en wist in de tweede seizoenshelft uitstekende resultaten neer te zetten”, stelt Geoffroy Theunis, Algemeen Directeur van RACB Sport.
 
Stoffel Vandoorne komt in de Eurocup Formula Renault 2.0 voortaan uit in de kleuren van Josef Kaufmann Racing. Het Duitse team mag gerust als referentie worden beschouwd. De in Trier gebaseerde renstal wist meerdere titels te behalen in de Formula BMW en veroverde dit jaar het kampioenschap in de Eurocup Formula Renault 2.0, met Robin Frijns. Dat succes lokte heel wat gegadigden voor 2012, maar de vertegenwoordiger van het RACB National Team is één van de weinige rijders die werd weerhouden.
 
“We zijn heel blij dat we dit jonge Belgische talent in onze rangen mogen opnemen”, stelt Josef Kaufmann. “We hebben al samengewerkt in Barcelona, op de Nürburgring en in Francorchamps. Jullie landgenoot werkte daar zo een 800 kilometer af. Hij wist zich opmerkelijk snel aan te passen aan de manier van werken van onze technici. Bovendien voelt hij de wagen heel goed aan.”
 
“Ik ben er mij terdege van bewust dat mijn overstap naar Josef Kaufmann Racing een volgende stap in mijn nog jonge eenzittercarrière is”, aldus de Belg die volgend jaar in maart zijn twintigste verjaardag zal vieren. Stoffel maakt van de winterstop gebruik om zijn fysieke conditie nog wat aan te scherpen:
“Ik train heel wat af, maar ik hoop begin december ook opnieuw achter het stuur van de auto te kunnen kruipen om nog wat tests te kunnen afwerken. Vanaf 1 januari is het tot de collectieve tests eind februari immers verboden te rijden.”
 
In 2012 zal de vertegenwoordiger van heet RACB National Team zich volledig toeleggen op de Eurocup FR 2.0. Toch is het voorzien dat Stoffel – bij wijze van voorbereiding – aan enkele wedstrijden van de NEC zal deelnemen.

RACB press - Foto: RACB press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 25 november 2011 om 21:42


Andere publicaties op Racingworld.be...