Endurance kortnieuws: Level 5 met nieuwe HPD ARX-03b, Rockenfeller over zijn toekomst en BMW gaat door in ALMS

Level 5 MotorsportsLevel 5 Motorsports
Het Amerikaanse Level 5 Motorsports zal volgend seizoen over twee gloednieuwe LMP2 HPD ARX-03b beschikken, dat maakte teammanager David Stone bekend. De HPD ARX-03b is de LMP2 variant van de HPD ARX-03a (LMP1). Waar het het team deze wagens zal inzetten is nog niet bekend, er moet een keuze gemaakt worden tussen de ALMS en het WEC. Grote man Scott Tucker beschikt in ieder geval over de nodige fondsen en er zal dus ongetwijfeld een ambitieus programma worden afgewerkt in 2012. Nog geen drie maanden geleden nam de Amerikaanse equipe twee HPD ARX-01g in ontvangst, deze kwamen echter slechts tweemaal in actie (Laguna Seca & Petit Le Mans).  
 
Mike Rockenfeller denkt hardop na over zijn toekomst, in een interview met het Britse Autosport liet hij weten dat hij  overweegt om het WEC voorlopig links te laten liggen ten voordele van zijn DTM carrière. De 28-jarige Duitser ziet zich genoodzaakt om een keuze te maken aangezien beide kampioenschappen meermaals clashen in 2012. “Als ik nu zou stoppen met DTM, dan zou dat waarschijnlijk het einde van mijn carrière zijn in dit kampioenschap,” steekt Rockenfeller van wal. “Als ik voorlopig stop met endurance racen, dan hoeft dat nog niet het einde te zijn. Ik ben nog maar 28 en ik kan in een latere fase van mijn loopbaan nog steeds competitief zijn in dat wereldje.”
 
BMW bevestigde gisterenavond dat het ook in 2012 actief zal blijven in de American Le Mans Series en dus haar titel zal verdedigen in het uiterst competitieve GTE-veld waar er in 2012 ook wel eens een aangepaste Audi R8 LMS aan de start zou kunnen verschijnen. Beide M3’s zullen net als dit jaar worden in gezet door Rahal Letterman Lanigan (RLL) Racing, met een voorlopig nog onbekende bemanning. Over een eventuele deelname aan het WEC werd met geen woord gerept, een mogelijke piste zou een privéteam zijn dat door BMW wordt ondersteund.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op zondag 27 november 2011 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...