Formule Renault 3.5 testdag 2: Vanthoor goed mee

Richie StanawayRichie Stanaway
Nu dinsdag namen de Formule Renault 3.5 wagens voor de tweede dag op rij het circuit van Aragon in voor de rookie tests. Kampioenen en frontrijders uit diverse promotieformules krijgen de kans om hun rijderstalent te demonstreren. Bij de Belgen kwam enkel Laurens Vanthoor in actie, nadat gisteren tijdens de eerste dag van de Formule Renault 3.5 testen nog zowel de jonge Limburger als Stoffel Vandoorne achter het stuur kropen.
Voor de tweede dag op rij liet Richie Stanaway alle concurrenten achter zich. Met de wagen van Gravity-Charouz Racing zette de Nieuw-Zeelander de snelste dagtijd neer en ging daarbij Arthur Pic (Epic Racing), de broer van de kersverse Marussia Virgin rijder Charles Pic, vooraf. Kevin Korjus (Tech 1 Racing), Marco Sorensen (Gravity-Charouz Racing) en Felipe Nasr (Carlin) maakten de top vijf vol.

Stoffel Vandoorne kwam vandaag niet in actie, maar onze andere RACB rijder, Laurens Vanthoor wel en liet zich daarbij in positieve zin opvallen. Vanthoor kon de dag afsluiten met een tiende tijd op 24 deelnemers en liet ondermeer Robin Frijns, gisteren nog één van de revelaties van testdag 1, en Daniel Juncadella achter zich.

Foto: Niels Vaeck


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 30 november 2011 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...