Formule Renault 3.5 testdag 1: Vandoorne en Vanthoor in actie

Maandag vond op het circuit van Aragon in Spanje de eerste testdag plaats van de Formule Renaullt 3.5 rookie tests. Er kwamen twee Belgen in actie, Stoffel Vandoorne en Laurens Vanthoor.
Stoffel Vandoorne kondigde al enige tijd geleden aan dat hij aan de tests zou deelnemen met een wagen van het team KPM, alhoewel hij zijn zinnen voor volgend jaar al op een tweede seizoen Formule Renault 2.0 heeft gezet. Pas enkele dagen geleden raakte bekend dat ook Formule 3 rijder Laurens Vanthoor aanwezig zou zijn en dit op uitnodiging van het team ISR.

Vandoorne kwam in actie bij de morgentraining en zette daar een mooie negende tijd neer op 24 deelnemers. In de namiddag was het de beurt aan Vanthoor die eindigde met de zestiende tijd op 23 rijders. Vanthoor kwam niet in actie tijdens de namiddag sessie en gezien de tweede sessie sneller was dan die in de morgen, eindigt Vandoorne de dag met de eenentwintigste tijd algemeen op tweeëndertig deelnemers. Vandoorne eindigt weliswaar achter Vanthoor, die op plaats achtien staat.

De man van de dag was Duits Formule 3 kampioen Richie Stanaway, die zowel in de morgen sessie als in de namiddag sessie alle deelnemers het nakijken gaf. Hij gaat de verrassende Formule Renault 2.0 rijder Daniil Kvyat vooraf.  Een mooie prestatie was er ook voor de Nederlander Robin Frijns, die de dag eindigde met de vierde tijd, na Daniel Zampieri. Vijfde over de twee sessies was Carlos Sainz Jr., maar van de Spanjaard is het al geweten dat hij volgend jaar de kleuren van Red Bull zal verdedigen in het Britse Formule 3 kampioenschap.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 29 november 2011 om 00:03


Andere publicaties op Racingworld.be...