Formule Renault 3.5 testdag 3: Will Stevens snelste op de laatste dag

Richie Stanaway Richie Stanaway
Niet Stanaway maar Will Stevens stond bovenaan de tabellen na dag drie. De Nieuw-Zeelander had nochtans, zoals hij ook al de vorige dagen deed, de morgensessie weer eens gedomineerd, maar kleine technische problemen verhinderden hem om ook in de snellere namiddagtraining de beste te zijn.

De morgentraining eindigde op een dubbel voor de Gravity-Charouz rijders, Richie Stanaway was opnieuw de snelste, voor zijn teammaat Marco Sorensen. Kevin Magnussen (Carlin) en Arthur Pic (Epic Racing) volgden. Onze landgenoot Laurens Vanthoor liet een goede indruk achter en klokte de vijfde tijd af in zijn wagen van het ISR team.


Op een opgedroogde baan gingen de tijden in de namiddag onmiddellijk naar beneden, maar het was ditmaal niet Stanaway die met de snelste tijd ging lopen maar de Brit Will Stevens (P1 Motorsport). Stevens, die drie seizoenen Formule Renault 2.0 reed in Engeland en Europa, was ietsjes sneller dan de Fransman Arthur Pic (Epic Racing). Het Gravity-Charouz duo pakte nu plaatsen drie en vier, maar Sorensen ging ditmaal Stanaway vooraf. Het moet wel gezegd worden dat de wagen van Stanaway niet optimaal functioneerde. De Duitse Formule 3 kampioen behoudt echter wel de snelste tijd over de drie dagen en mag dus bijna zeker zijn van een zitje in de Formule Renault 3.5 volgend jaar. Laurens Vanthoor kwam er in de namiddag niet aan te pas en strandde op de zestiende plaats. Vandoorne kwam ook vandaag niet in actie.


Foto: Niels Vaeck


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op donderdag 01 december 2011 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...