Race of Champions sluit autosportseizoen af in Düsseldorf (+ video)

Nu alle kampioenschappen tot een einde zijn gekomen, is het komend weekend weer de tijd voor de traditionele Race Of Champions. Het concept is simpel, nodig een paar van 's werelds beste rijders uit en laat ze op een kronkelend stadioncircuit onder elkaar bepalen welke piloot en natie met de laatste trofee van het seizoen naar huis mag gaan. Gaststad voor de editie 2011 is het Duitse Düsseldorf, waar de ESPRIT arena werd omgebouwd tot een heuse racetempel.
Het circuit zal dit jaar overigens het breedste zijn tot nu toe, met een goede 7,5 meter tussen de muren. Bij elke heat worden er twee ronden afgewerkt, waarbij de twee concurrenten het tegen elkaar opnemen op een parallel circuit. Kijken we even naar de aangekondigde rijders dan mag de organisatie best tevreden zijn. Zowat elke autosportdiscipline wordt vertegenwoordigd door één van haar beste rijders. Met Sebastian Vettel, Jenson Button, Vitaly Petrov, Timo Glock en Michael Schumacher staan er vijf actieve F1 rijders aan de start. Ook de DTM is ruimschoots vertegenwoordigd met Martin Tomczyk, Timo Scheider, Mattias Ekstrom, David Coulthard en Felipe Alburqueque. Verder tekenen Andy Priaulx, Romain Grosjean en Tom Kristensen present. Het rally gebeuren vaardigt Sebastian Ogier, Jan Kopecky en Juho Hänninen af. Travis Pastrana en Brian Deegan vertegenwoordigen de Amerikaanse racecultuur.
 
Het wagenpark omvat dit weekend een Audi R8 LMS GT3, een Skoda Fabia S2000, een VW Sirocco en een KTM X-bow. De twee ‘ROC’-buggy’s zullen ook weer hun opwachting maken, net als de imposante en vooral brede Racecar.
 
Op zaterdag zal er gestreden worden voor de eer van de natie in de ROC Nations Cup, terwijl op zondag de Legends Cup het voorprogramma verzorgt van de eigenlijke Race Of Champions. Hieronder vindt u alvast de verschillende landenteams en een korte impressie van de constructie van de baan.
 
  • Team France (Sébastien Ogier & Romain Grosjean)
  • Team Nordic (Tom Kristensen & Juho Hänninen)
  • Team USA (Travis Pastrana & Brian Deegan)
  • SAT1 Team Germany 2 (Timo Glock & Timo Scheider)
  • Team Germany (Michael Schumacher & Sebastian Vettel)
  • Team Slavic (Vitaly Petrov & Jan Kopecky)
  • Team Great Britain (Jenson Button & Andy Priaulx)
  • Team All Stars (David Coulthard & Filipe Albuquerque)



   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op donderdag 01 december 2011 om 23:24


Andere publicaties op Racingworld.be...