Bevestigd: GT1 krijgt GT3 reglementering

Wat Racingworld.be reeds eerder vermeldde, blijkt nu ook werkelijkheid te worden. SRO heeft vandaag, middels een perscommuniqué, bevestigd dat de GT commissie van de FIA voorstelt om het WK FIA GT1 en het EK FIA GT3 te harmoniseren op vlak van reglementering en kalender. In het allerslechtste geval, zouden de twee kampioenschappen samengevoegd kunnen worden...
Stéphane RatelStéphane Ratel
"Gezien de moeilijke economische omstandigheden en de immer groeiende concurrentie in motorsport voelden we dat een harmonisering van de technische en sportieve reglementen van het WK GT1 en het EK GT3 de beste oplossing was om de groei van sprintkampioenschappen voor GT's te garanderen en uiteindelijk aan te belanden bij het doel van tien teams die evenveel merken vertegenwoordigen in het WK", licht SRO-frontman Stéphane Ratel toe.

Door het afstemmen van de sportieve reglementen, zal het EK GT3 het format van een kwalificatierace gevolgd door een kampioenschapsrace adopteren, terwijl het WK GT1 dan weer soelaas ziet in het overstappen naar een meer traditioneel kwalificatiesysteem. In het geval dat men niet aan een grid van 20 wagens komt in één van beide kampioenschappen, zou het samenvoegen van beide kampioenschappen een oplossing kunnen zijn.

Alle vooropgestelde wijzigingen moeten nog wel langs de World Motor Sport Council (8 december) passeren alvorens ze bekrachtigd (kunnen) worden.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op vrijdag 02 december 2011 om 15:05


Andere publicaties op Racingworld.be...