Race of Champions: Voor de vijfde maal Duitsland in de Nations' Cup

Michael Schumacher en Sebastian VettelMichael Schumacher en Sebastian Vettel
Het duo Michael Schumacher en Sebastian Vettel heeft Duitsland zijn vijfde opeenvolgende overwinning geschonken in de Nations' Cup van de race of Champions. Het Duitse team versloeg in de finale de Scandinavische ploeg van Kristensen en Hänninen.
In de ESPRIT Arena in Düsseldorf maakte het Duitse team zijn favorietenrol waar. Vettel en Schumacher hadden in de halve finale al hun grootste concurrent, het Engelse team van Button en Priaulx, nipt verslagen na het winnen van een extra heat na een 1-1 stand. Zij moesten het opnemen in de finale tegen Team Nordic met Tom Kristensen en Juho Hänninen, die het Franse team (Grosjean/Ogier) in de halve finale het nakijken gaf.

Als eerste in de finale moest Schumacher het opnemen tegen Tom Kristensen aan boord van een KTM X-Bow. De Deen verweerde zich fel en Schumacher moest alle trukken uit de kast halen, maar de Duitser won uiteindelijk na een foutje van zijn tegenstander. Daarna had Sebastian Vettel aan het stuur van een ROC-Buggy geen moeite om Hänninen achter zich te laten. Zo bevestigt Duitsland zijn suprematie in deze wedstrijd door voor de vijfde opeenvolgende maal de Nations' Cup op haar naam te schrijven. Morgen in de namiddag vinden de individuele wedstrijden plaats en zoekt men een opvolger voor Filipe Albuquerque, de winnaar van vorig jaar.

Foto: ROC


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 03 december 2011 om 22:57


Andere publicaties op Racingworld.be...