Sterk gewijzigde kalender goedgekeurd door de World Motor Sport Council

De nieuwe kalender voor het World Touring Car Championship, WTCC, kent opmerkelijke wijzigingen tegenover afgelopen seizoen. Zo krijgen belangrijke autosportlanden als Duitsland en Engeland geen plaats meer op de kalender en verdwijnen ook de races op de circuits van Zolder en Brno.
In de plaats komen er nu races in Oostenrijk (Salzburgring), Argentinië (circuit nog te bepalen) en de Verenigde Staten (Infineon). Ook het stratencircuit van Marrakech vindt, na een jaar afwezigheid, zijn plaats terug op de kalender. Het seizoen start niet meer buiten Europa, maar zoals jaren geleden op het circuit van Monza in Italië. Dan volgt de meeting op het circuit van Valencia, welke opschuift van het einde van het seizoen naar het begin. De race in Portugal verhuist van Porto naar Estoril en in China wisselt men de Tianma omloop in voor een andere locatie in Shangai. De plaats waar de Argentijnse manche plaatsvindt, staat nog niet vast en voor het eerst bezoekt het WTCC de Verenigde Staten.

Vanaf volgend jaar zullen in het kampioenschap nog enkel S2000 wagens toegelaten worden, dus wagens uitgerust met een 1600 turbo motor. De races zullen tussen de 50 en de 60 kilometer lang zijn en het systeem om het compensatiegewicht te berekenen, wordt vereenvoudigd.

Kalender 2012:
11 maart:            Monza (Italië)
1 april:                 Valencia (Spanje)
15 april:               Marrakech (Marokko)
6 mei:                  Hungaroring (Hongarije)
20 mei:                Salzburgring (Oostenrijk)
3 juni:                   Estoril (Portugal)
8 juli:                    ? (Argentinië)
22 juli :                 Curitiba (Brazilië)
23 september :  Infineon (USA)
21 oktober:         Suzuka (Japan)
4 november:       Shangai (China)
18 november:     Macau (China)


Foto: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op woensdag 07 december 2011 om 20:05


Andere publicaties op Racingworld.be...