ERDF Masters Kart: Jérôme D'Ambrosio mooi tweede (+ video)

Jérôme D'Ambrosio - Marussia Virgin RacingJérôme D'Ambrosio - Marussia Virgin Racing
In het stadium van Bercy is zondag Jérôme D'Ambrosio voor 17 000 toeschouwers tweede geworden in de finale van ERDF Masters Kart. De kart wedstrijd tussen vedetten uit verschillende autosportdisciplines gold ooit als voorloper van de Race of Champions, maar de wedstrijd had de laatste jaren veel van zijn pluimen verloren en werd zelfs enige jaren niet gereden. Dit jaar werden moeite nog kosten gespaard om het evenement terug te brengen op de kalender en naar zijn oude niveau te tillen.
Grote nieuwigheid dit jaar was het gebruik van elektrisch aangedreven karts, het was dus even wennen wat geluidsniveau betrof, maar met 20 kW (35 PK) voor 123 kg en een topsnelheid van meer dan 100 km/u, hadden de karretjes genoeg in huis om voor een mooi spektakel te zorgen. De elektrische karts waren door Sodikart  ontwikkeld en stonden op een Sodi ST 32 chassis dat ook gebruikt wordt bij gewone kart wedstrijden. De baan mat 550 meter en was gemiddeld 8 meter breed.

Het spektakel was over twee dagen verspreid en zowel zaterdag als zondag werden er  na de kwalificaties twee halve finales gereden gevolgd door een kleine finale en een grote finale. De organisatie was er in geslaagd om voor de “star races” vele vedetten uit diverse disciplines  aan te trekken. Zo tekenden ondermeer Bourdais, Loeb, Bianchi, Grosjean, Paffet, Sutil, di Resta, Albuquerque alsook onze langenoot D’Ambrosio present. Vreemde eend in de bijt bij de stars, die normaal uit de topklassen geselecteerd worden, was Nicolas Hamilton (Clio Cup), broer van Lewis.

De eerste grande finale op zaterdag werd gewonnen door de Fransman en Ferrari testrijder Jules Bianchi. Hij ging Jean-Eric Vergne (Red Bull testrijder) en Stéphane Sarrazin (Peugeot ILMC) vooraf. Albuquerque en Paffet volgden terwijl Jérôme D’Ambrosio tevreden moest zijn met de elfde plaats. Zondag verging het de Belg heel wat beter en na een spannend duel met Julien Jousse kon hij beslag leggen op de tweede plaats. De finale race werd gewonnen door Jean-Eric Vergne die ook vanop pole was vertrokken. De Fransman vocht een lang duel uit met zijn landgenoot Grosjean, maar deze laatste moest lossen nadat hij werd rondgetikt. Na Jousse die derde werd, volgden Paffet en Dumas, terwijl Grosjean alsnog als zesde over de meet kwam. Deze vernieuwde editie van het Kart Festival in Bercy was zeker een succes en de editie voor 2012 staat nu al vast.

Beelden van de finale op zondag:



Foto: Georges De Coster


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 13 december 2011 om 00:10


Andere publicaties op Racingworld.be...