Laurens Vanthoor testte een A4 DTM: "Een schitterende ervaring"

Twee dagen lang ging Laurens Vanthoor testen met Audi Sport op de Spaanse omloop van Monteblanco. Tijdens zijn eerste kennismaking met een Audi A4 DTM, maakte de Belg een goede indruk bij de sportief verantwoordelijken van het merk met de vier ringen.
Aan de slag als officieel piloot voor Volkswagen in de F3 EuroSeries tijdens de twee laatste seizoenen, werd Laurens Vanthoor uitgenodigd door Audi Sport om een Audi A4 DTM te testen. Op het Spaanse circuit van Monteblanco mocht de vertegenwoordiger van de Belgian VW Club twee dagen testen met de beste wagen uit de DTM in 2011. Een prachtig Sinterklaas geschenk!
 
“Drie jonge piloten kregen de kans zich te tonen aan Audi”, blikt de Belg terug. “We werkten alle drie exact hetzelfde programma af, met dezelfde wagen. Het ging om een Audi A4 DTM die werd gebruikt in het kader van tests. De eerste dag, dinsdag, mochten we elk twee runs van 5 à 7 rondjes afwerken met oude banden. Daarna volgden 3 rondjes met nieuw rubber. ’s Anderendaags gingen we eerst nog eens op weg voor 5 rondjes met gebruikte banden, twee ronden met nieuwe banden en tot slot een langere stint van in totaal 15 ronden. Tussendoor kregen we de kans om feedback te geven en het met de verantwoordelijken van Audi Sport te hebben over onze motivatie. Deze test was echt indrukwekkend en zeer professioneel voorbereid.”
 
Voor Laurens, die enkele jaren geleden al had gereden in Monteblanco - in een weliswaar totaal andere context - viel er heel wat te ontdekken. “Het meest indrukwekkend is de zitpositie”, legt hij uit. “Het is weldegelijk een Audi A4 maar het is alsof je op de achterbank zit. Bovendien zit je als piloot heel erg laag. Het zicht is nogal bijzonder en helemaal anders dan wat ik gewoon ben in een eenzitter. Nee, het is een fantastische wagen met veel vermogen. Je remt heel hard, zelfs al is het niet hetzelfde als met een F3 en ook de aërodynamica speelt een belangrijke rol. Het is ook van belang om de slijtage van de banden in de gaten te houden en het doorslippen te beperken. Logisch met het vermogen waarover je beschikt.”
 
Beetje bij beetje boekte Laurens vooruitgang en eindigde zijn tweedaagse dan ook met een prima gevoel. “Mijn tijden waren goed, maar aangezien de tijden van de anderen niet werden meegedeeld, is het onmogelijk om een vergelijking te maken. Feit is wel dat men bij Audi Sport heel tevreden leek van mijn werk.  Ok, zelf denk je altijd dat het nog wat beter kan, maar voor een eerste ervaring en zo weinig kilometers, was ik best tevreden.”
 
Uiteraard wordt na zo een test al meteen gespeculeerd over de toekomst. “Audi houdt steeds de jongeren in de gaten”, aldus Laurens. “Maar dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat ik volgend jaar in een Audi A5 DTM zal te zien zijn. Ik denk dat Audi Sport voor 2012 zijn piloten al kent, maar het is altijd goed om goede relaties te onderhouden met zo een constructeur. Ze weten nu wat ik waard ben. Komt er een plaatsje vrij, binnen een of twee jaar, dan denken ze misschien wel aan mij. In ieder geval was dit een onvergetelijke ervaring en ik wil dan ook Volkswagen Motorsport en Audi Sport van harte bedanken om me de kans te hebben gegeven mijn kunnen te tonen in deze fantastische wagen.”

Belgian Audi Club press


   Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 13 december 2011 om 17:51


Andere publicaties op Racingworld.be...