Jan Heylen met Maxime Soulet naar de 24 uren van Daytona

Racers Edge MotorsportsRacers Edge Motorsports
Jan Heylen heeft voor volgend jaar zijn zinnen opnieuw gezet op een Amerikaanse campagne. De rijder uit Geel zal het Grand-Am kampioenschap betwisten met een Dodge Viper van Racers Edge Motorsports. Voor de eerste afspraak van het kampioenschap, de 24 uren van Daytona zal Maxime Soulet hem vergezellen achter het stuur van de Amerikaanse bolide.
Na een teleurstellend seizoen met ProSpeed in het FIA GT3 kampioenschap keert Jan Heylen volgend jaar terug naar de Verenigde Staten, het land waar hij vroeger al succesvol was in het CART kampioenschap. Geen formulewagen programma dit keer voor de Gelenaar, maar een endurance campagne in het Grand-Am kampioenschap. Jan Heylen zal uitkomen in de GT klasse, maar neemt wel een risico door te kiezen voor  de Chrysler Viper. Het is immers van 2002 geleden dat er nog een Viper meedeed aan het kampioenschap en de wagen die er volgend jaar uitkomt moest dus door Racers Edge Motorsportd van scratch opgebouwd worden. Het is afwachten of deze opgewassen zal zijn tegen de Porsche’s en de nieuwe Ferrari’s en Audi’s. Jan Heylen deelt het stuur van de Viper met Doug Peterson, die waarschijnlijk wat minder snel zal zijn.

De eerste manche van het kampioenschap is tevens de langste en de belangrijkste, de 24 uren van Daytona. Voor deze wedstrijd wordt het rijdersteam versterkt met de komst van de Spanjaard Emilio Valverde en vooral van landgenoot Maxime Soulet. Voor de Belcar kampioen is het een terugkeer naar de States, waar hij Formula BMW reed aan het begin van zijn carrière.  


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 20 december 2011 om 21:41


Andere publicaties op Racingworld.be...