Audi bevestigt deelname WRT aan WK GT1 2012

Nadat vorige week de kalender voor het WK GT1 2012 werd aangekondigd, beginnen de eerste bevestigingen stilaan binnen te lopen. Na Hexis Racing (McLaren) en een quasi bevestiging van All-Inkl.com Münnich Motorsport (Mercedes) zal er volgend seizoen ook een Belgische equipe aan de start staan van het wereldkampioenschap. W Racing Team zal in 2012 de kleuren van Audi verdedigen met twee exemplaren van de splinternieuwe Audi R8 LMS ultra die onlangs nog werd voorgesteld.
WRT is in de korte tijdspanne van amper twee jaar erin geslaagd om zich op te werpen als een van de referenties in de GT-scène, en dat wordt nu dus beloond met het vertrouwen van Audi. Teambaas Vincent Vosse was dan ook zeer tevreden; “Het WK GT1 is een fantastische nieuwe opdracht voor ons team. We staan voor een nieuwe uitdaging waar iedereen alvast naar uit kijkt.” Een rijdersbezetting zal nog voor het einde van de maand bekendgemaakt worden, waarbij er ongetwijfeld vier professionele piloten het stuur zullen nemen van R8 LMS ultra.

WRT - Audi R8 LMSWRT - Audi R8 LMS
Nadat Marc VDS eerder al aankondigde dat het zich zou terugtrekken uit het WK, oogde de toestand voor de derde jaargang van Ratel’s paradepaardje heel wat minder rooskleurig met alvast vier wagens minder. Met de deelname van WRT zal er in 2012  al zeker enige Belgische vertegenwoordiging zijn op het wereldniveau. Het vertrouwen van een grote en nieuwe constructeur als Audi kan dienen als een signaal naar potentiële teams, maar het blijft koffiedik kijken of Stéphane Ratel zijn back-up plan al dan niet uit de kast zal moeten halen.

Foto's: Martijn Wouters en Vincent Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT op dinsdag 20 december 2011 om 11:38


Andere publicaties op Racingworld.be...