Mooi GT-veld voor de 24 uren van Daytona , ook Marc Goossens van de partij

Wij kondigden al de deelname van Jan Heylen en Maxime Soulet aan, maar ook Marc Goossens vervoegt nu onze twee landgenoten voor de 24 uren van Daytona en dit aan het stuur van een Porsche GT3 van TRG. De laatste dagen stromen de inschrijvingen voor de GT klasse binnen bij de organisatie van de 24 uren van Daytona; een overzicht.
Het Amerikaanse TRG (The Racer’s Group) schrijft niet minder dan vijf Porsche 911 GT3 Cup’s in voor de etmaalrace. Onze landgenoot Marc Goossens neemt plaats achter het stuur van wagen #67 naast Spencer Pumpelly, Steven Bertheau en fabrieksrijder Wolf Henzler. Oud Formule 1 piloot Elisio Salazar (herinner u het vuistgevecht met Nelson Piquet tijdens de GP van Duitsland) staat samen met Emilio di Guida, Gaetano Ardagna en Eduardo Costabal ingeschreven op de Porsche #64. Wagen #65 zal bestuurd worden door Bob Doyle, Mike Hedlund, Jack McCarthy en Jim Michaelian. Op de # 66 vinden we nog een Porsche fabrieksrijder, namelijk Patrick Pilet en dat in het sterke gezelschap van Dominik Farnbacher, Ben Keating en Allan Simonsen. De #68 wordt bemand door Kevin Estre, Carlos Gomez, Chris Cumming en Damien Faulkner.

Ook NGT Motorsports komt met een Porsche 911 GT3 Cup aan de start voor Nick Tandy, Sean Edwards, Carlos Kaufmann en Henrique Cisneros. Een zelfde wagen maar getooid in de gekende kleuren van Liqui Moly wordt ingezet door Mitchum Motorsports in samenwerking met Team Engstler en heeft als rijders David Murry, Franz Engstler, Gunter Schaldach en Joe Safina. Ook twee Porsche 911 GT3 Cup’s zijn er voor Alex Job Racing. Daar zijn de rijders Cooper McNeil, Butch Leitzinger, Marco Holzer, Emmanuel Collard en Michael Avenatti, Bob Faieta, Bill Sweedler, Fred Poordad, Cort Wagner.
 
De grootste tegenstand voor Porsche in de GT klasse zou wel eens kunnen komen van Risi Competizione, dat voor zijn terugkeer naar Daytona twee splinternieuwe Ferrari F458 Italia Grand-Am zal meebrengen. Ook de rijders zullen niet van de minsten zijn, met al zeker Toni Vilander, Gianmaria Bruni en Raphael Matos.

Voor afwisseling zorgt het Oryx Racing, dat gekozen heeft voor de Audi R8 LMS Grand-Am. Teameigenaar Humaid Al Masaood zal het stuur van de wagen delen met Steven Kane en Saeed Al Mehairi.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 27 december 2011 om 00:19


Andere publicaties op Racingworld.be...