Rudolph Racing/Carworld Motorsport naar 24 Heures du Mans?

Rudolph Racing - Dodge Viper Competition CoupéRudolph Racing - Dodge Viper Competition Coupé
Waar we vorige week eerder reeds berichtten dat de eerste inschrijvingen in de GTC klasse van de European Le Mans Series een feit waren, stopt het positieve nieuws van bij onze Noorderburen niet. Op de voorlopige deelnemerslijst prijkt alvast één Porsche ingeschreven onder de vlag van Rudolph Racing/Carworld Motorsport. Wie de Nederlandse autosport frequenteert, herkent de twee teamnamen Rudolph Racing en Carworld Motorsport zonder twijfel; een woordje uitleg dringt zich op...
In de wandelgangen gaat namelijk het gerucht dat de troepen van Roger Grouwels en Pieter Dubois in 2012 de handen in elkaar slaan. De twee Nederlandse clans zouden een ambitieus toekomstplan aan het uitwerken zijn met als uiteindelijk doel een deelname aan de 24 Heures du Mans in 2013, uitkomend in de GTE-klasse. In dat opzicht is hun inschrijving in de GTC-klasse van de ELMS helemaal niet zo vreemd. De exacte details van de deal zijn nog niet volledig duidelijk, maar naar verluidt zou de nieuwe joint venture eveneens werken aan de inschrijving van een tweede Porsche in de ELMS... Gebrek aan ambitie kan onze Noorderburen alleszins niet verweten worden!

Rudolph Racing zette de afgelopen jaren onder meer verscheidene Viper's alsook een Corvette C5-R uit de ateliers van Pratt & Miller in in verschillende Belgische en Nederlandse kampioenschappen. Bij Carworld Motorsport kwamen piloten dan weer aan de start met een brede waaier aan bolides, zoals Mosler, Porsche, Renault Mégane, Renault Clio, Radical en eveneens een Corvette C5-R. Roger Grouwels zal overigens later deze maand deelnemen aan de 24 Uur van Dubai met een Porsche uit de Carworld Motorsport stal, maar dat impliceert niet dat beide raceteams ophouden te bestaan. Zowel Rudolph Racing enerzijds als Carworld Motorsport anderzijds zullen in 2012 onder hun eigen identiteit de nationale kampioenschappen afwerken.

Foto: Rudolph Racing


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op maandag 02 januari 2012 om 20:18


Andere publicaties op Racingworld.be...