Guillaume Moreau in Trophée Andros Electrique - Peugeot onzeker over LMP1

Nu het circuitseizoen stilaan in zijn winterslaap geraakt, zoeken verschillende rijders andere oorden op. De laatste jaren eist de 24 Hours of Dubai in januari steeds haar portie van de aandacht op door een knap deelnemersveld, gespijsd met mooie internationale namen, aan te trekken. Geen tripje Dubai echter voor Guillaume Moreau; de Fransman zal namelijk eind deze week zijn debuut maken op... het ijs. Moreau zal aan het stuur van een volledig elektrische bolide voor het eerst aan de start verschijnen in de Trophée Andros Electrique. Naast de deelname over een aantal dagen, zal de OAK Racing rijder eveneens twee andere manches betwisten later deze maand.
Moreau treft in de Trophée Andros overigens enkele collega's uit de internationale racerij aan; ook namen als Jacques Villeneuve, Olivier Panis, Alain en Nicolas Prost, Jean Philippe Dayraut en Paul Belmondo prijken op de deelnemerslijst.

Nauw aansluitend bij het verhaal van een groener autosportlandschap staan vanzelfsprekend de hybride initiatieven die grote constructeurs als Toyota, Porsche, Audi en Peugeot onderhouden. Over de plannen van dit laatste merk in 2012 is trouwens nog steeds bitterweinig geweten. Zo is het nog altijd niet duidelijk of Peugeot in 2012 opteert voor een programma met een compleet hybride verhaal of dat de Leeuw uit Sochaux kiest voor betrouwbaarheid en (een deel van) haar wagens niet uitrust met de laatste hybride technologie. In de Franse media liet Peugeot Sport baas Olivier Quesnel zich alvast ontvallen dat de kaarten nog niet op tafel liggen. Aan RMC zei de Fransman "We gaan alles in in het werk stellen om dit jaar te rijden met een hybridewagen... Ik heb nog niet bevestigd, noch ontkend."


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op dinsdag 03 januari 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...