JRM stapt over naar WEC met nagelnieuwe HPD ARX-03a

JRM Racing - HPD ARX-03aJRM Racing - HPD ARX-03a
JRM heeft bekendgemaakt dat het een HPD ARX-03a aangeschaft heeft om deel te nemen aan het FIA World Endurance Championship (WEC) en de 24 Heures du Mans. Het Britse team dat in 2011 de kroon bij de rijders en de teams in het WK GT1 naar het Nissan kamp haalde, gaf aan op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging. Met de aanschaf van de nagelnieuwe LMP1, lijken de troepen van James Rumsey dat alternatief gevonden te hebben. JRM plant een uitgebreide testperiode in januari en februari alvorens af te zakken naar Sebring voor de seizoensopener van het WEC aldaar.
JRM is het derde team dat de laatste specificatie HPD aanschaft, nadat Muscle Milk en Strakka Racing eerder al aankondigden deel te nemen aan respectievelijk de ALMS en het WEC met de bolide uit de kantoren van Wirth. De keuze voor Honda is volgens JRM eigenaar Rumsey niet meer dan logisch, "het is een goed ontwikkeld pakket en momenteel de meest competitieve van de benzine-aangedreven LMP1 wagens". De keuze voor het WEC was eveneens een "no brainer" volgens de Britse ondernemer. "Le Mans op de kalender hebben was een belangrijke factor voor ons. Het (evenement nvdr.) stond altijd al voor het kruim van de motorsport en daarom is het reeds sinds een doel sinds we begonnen twee jaar geleden. "

JRM Racing - HPD ARX-03aJRM Racing - HPD ARX-03a
Wie de rijders zullen worden, is nog niet gekend; over enkele weken zou daar duidelijkheid omtrent moeten bestaan. David Brabham, in het verleden actief voor Highcroft HPD en afgelopen jaar rijder bij JRM's GT1-zusterteam Sumo Power GT, zou een quasi-zekerheid zijn. Michael Krümm valt sowieso uit de boot vanwege zijn connectie en contract met Nissan.

JRM - Nissan GT-R GT3JRM - Nissan GT-R GT3
Over het verderzetten van het GT3-programma van Nissan bestaat overigens ook geen twijfel. JRM Racing blijft de officiële partner van NISMO voor de ontwikkeling en de verkoop van de Nissan GT-R GT3. Een derde deelname op rij aan het WK GT1 is dan weer minder zeker; veel zou afhangen van de beschikbare budgetten en mogelijke sponsors. Indien een klantenteam zich aanbiedt dan staat JRM klaar om de nodige ondersteuning te bieden. Op dit ogenblik hebben nog maar weinig teams hun effectieve deelname aan het WK bevestigd; JRM (of zusterteam Sumo Power GT) is daar vooralsnog niet bij.

Foto's: JRM Racing


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op donderdag 05 januari 2012 om 12:15


Andere publicaties op Racingworld.be...