ACO zet in op Azië

Krohn Racing - ILMC ZhuhaiKrohn Racing - ILMC Zhuhai
Nu de ACO dezer dagen weer één van haar hoogdagen beleeft, profiteert ze van het momentum om het nog eens te proberen op de Aziatische markt. In 2009 trachtte de ACO al eens de Asian Le Mans Series uit de grond te stampen, maar uiteindelijk werd er slechts één wedstrijd afgewerkt op het circuit van Okayama (Japan). Remy Brouard werd eerder deze week door de ACO aangesteld om zich bezig te houden met de globale strategie en specifiek toegespitst op Azië.
Na het eenmalige optreden van de Asian Le Mans Serie in 2009, bezocht men de afgelopen twee seizoenen telkens het circuit van Zhuhai in het kader van de ILMC. Dit jaar trekt men in het kader van het nieuwe FIA WEC tweemaal naar het oosten; Fuji werd reeds bevestigd en de seizoenafsluiter vindt plaats in China (Shangaï of Zhuhai). De Automobile Club de l’Ouest hoopt zo alvast enige interesse los te weken op de Aziatische markt. De kans is overigens niet onbestaande dat deze twee wedstrijden wel eens als een apart Aziatisch kampioenschap kunnen bestempeld worden.
 
Voor wat het WEC betreft zijn de vooruitzichten alvast positief, tot 35 wagens worden verwacht voor het nieuwe WK. Begin februari word het kampioenschap officieel voorgesteld in Parijs, alwaar ook de deelnemers zullen bekend gemaakt worden.

Foto: ACO/VSC


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op vrijdag 06 januari 2012 om 07:52


Andere publicaties op Racingworld.be...