Chevrolet Volt, Opel Ampera en Mitsubishi iMiev zijn Clean Car of the Year 2012

Mitsubishi iMievMitsubishi iMiev
Ingrid Lieten, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Innovatie heeft vandaag op het Autosalon de drie laureaten van 'Clean Car of the Year 2012' bekendgemaakt. Het is de tweede keer dat deze titel wordt uitgereikt. De winnaars zijn Chevrolet Volt (Clean Car), Opel Ampera (Clean Fleet Car) en Mitsubishi iMiev (Clean City Car).
In de slipstream van de verkiezing van de Gezinswagen van het Jaar, een beproefd concept van VAB, werd vorig jaar een nieuw initiatief gelanceerd. VAB, AutoGids, Effective Media en Clean Week 2020 (van Circuit Zolder) hebben immers ‘Clean Car of the Year’ in het leven geroepen, ofwel de ‘Groene Wagen van het Jaar – Voiture Verte de l’Année’. Dit jaar is er voor het eerst een derde categorie toegevoegd: dé Clean Car of the Year, geëvalueerd vanuit een ‘well to wheel’ of ‘cradle to cradle’ principe voor de Belgische markt. Overige categorieën zijn City en Fleet, waarin vorig jaar ook al winnaar verkozen werden.

De genomineerde wagens voor de drie categorieën waren:

STADSWAGEN (Clean City Car)
Mitsubishi iMiev
Renault Twingo 1.2
Toyota iQ 1.0

FLEETWAGEN (Clean Fleet Car)
Opel Ampera
Volkswagen Passat Blue Motion
Chevrolet Volt

CLEAN CAR OF THE YEAR
Chevrolet Volt
Opel Ampera
Volkswagen Polo Blue Motion

Een jury van specialisten uit diverse professionele segmenten, voorgezeten door Tony Verhelle, hoofdredacteur van AutoGids, heeft op basis van een paar tientallen parameters en onder meer op basis van de zgn. LCC (Life Cycle Cost) de verschillende voertuigen met elkaar vergeleken voor de Belgische markt. De jury benadrukt dat alle aangemelde voertuigen op zich contribueren aan een ecologisch gunstigere mobiliteit, maar gelet op hun score voor alle in acht genomen criteria krijgen de Chevrolet Volt, Opel Ampera en de Mitsubishi iMiev de titel toegewezen voor 2012.

De winnende Chevrolet Volt, tevens Gezinswagen van het Jaar in de categorie Elektrische
Voertuigen, staat geëxposeerd op de stand van VAB en Circuit Zolder in Paleis 8 op het Autosalon.

Circuit Zolder press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 10 januari 2012 om 12:27


Andere publicaties op Racingworld.be...