24H of Dubai: De Belgen aan de start

Dit weekend start het raceseizoen 2012 met de 24 uren van Dubai. Meer dan 70 wagens zullen vrijdag de start nemen. Onder de deelnemers bevinden zich enkele Belgen, waarbij Vincent Radermecker met zijn Mercedes SLS GT3 van Gravity Racing gerekend wordt bij de favorieten voor de overwinning.
Die overwinning zal zo goed als zeker gaan naar een GT3, vermits de klasse de snelste wagens herbergt en de GT3’s al lang hun betrouwbaarheid over 24 uren racen bewezen hebben. Vooraan in de strijd verwacht men dus de BMW Z4’s, vorig jaar nog winnaar, de Mercedes SLS’ en de Lamborghini Gallardo’s. Ook Christian Kelders heeft plaats gevonden op een GT3, de Porsche 911 GT3 R van Exagon Racing. Op één van die favorieten, de Mercedes SLS van Gravity Racing, vinden we onze landgenoten Vincent Radermecker en Loris de Sordi terug in het gezelschap van Tomas Enge, Gérard Lopez en Eric Lux. Ook de Mustang van VDS Racing Adventures is natuurlijk een GT3, maar de oude en zware wagen van  Benjamin Bailly, Stéphane Lémeret, Julien Schroyen, Raphaël van der Straten en Karim Al-Azhari kan het ritme van de nieuwe generatie niet meer aan.

Verdere Belgen op de startlijst zijn Steve Matthysen op een Porsche 911 GT3 Cup van het Hollandse Carworld, Jean-Michel Gérome op een Porsche 997 Cup van het Belgische Speedlover en Pierre Piron op een Italiaanse Ginetta G50. Tenslotte vonden Michel Pulinx en Jean-Pierre Lequeux onderdak bij GC Automobile, waar Pulinx achter het stuur kruipt van de nieuwe Gomez GC-10 V8 met BMW body. Lequeux daarentegen heeft plaats gevonden op de tweede wagen van het team, een klassieke GC 10-2.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 11 januari 2012 om 20:15


Andere publicaties op Racingworld.be...