WEC: Verscheidene teams tonen interesse voor deelname aan het maiden seizoen

FIA World Endurance Championship logoFIA World Endurance Championship logo
De aankondigingen voor het nieuwe WK Endurance vallen maar niet stil; het eerste seizoen onder de FIA banner kondigt zich alvast veelbelovend aan. Zopas bevestigde Status Grand Prix, een succesvol team uit de GP3 Series, haar deelname aan het FIA WEC met een LMP2. Ondertussen zijn Hope Racing en Larbre Compétition druk aan het testen met het oog op een deelname aan gans het kampioenschap.
Status Grand Prix werd in 2005 opgericht en spitste zijn aandacht tot nu toe de formule klassen, eerst A1 GP bij de oprichting, waarna het team zich met succes richtte op het GP3 kampioenschap. Het Engelse team breidt nu zijn activiteiten uit met een endurance luik en zal in het WEC een Lola B12/80 LMP2 inzetten, een coupé die voldoet aan de laatste specificaties. Later worden nog meer details vrijgegeven zoals de keuze van de motor en van de rijders die de Lola zullen bemannen.
 
Sinds de afgelopen 24 uren van Le Mans viel er niet veel nieuws meer te rapen van het Zwitserse Hope Racing, dat de moed had om deze harde wedstrijd aan te vatten met een unieke Oreca met hybride aandrijving. De wagen kwam niet ver en menigeen meende dat het avontuur vroegtijdig tot een einde was gekomen. Nochtans heeft het team onlangs de testen met de Oreca hervat op de circuits van Jerez en Monteblanco. Steve Zacchia testte er nieuwe evoluties die aangebracht werden aan de motor en het hybride systeem. De bedoeling van het team is om het ganse WEC te betwisten met deze unieke wagen.
 
Ook Larbre Compétition is op het circuit van Val de Vienne begonnen met het testen van zijn wagens. Het Franse team heeft zich een nieuwe Corvette C6.R GTE aangeschaft die in het wereldkampioenschap zal ingezet worden voor hetzelfde trio als verleden jaar, namelijk Belloc, Bourret en Gibon. Het team zal ook een tweede Corvette GTE met Canal, Bornhauser en Gardel aan het stuur aan de start brengen.

Het officiële Corvette team zag Olivier Beretta vertrekken naar Ferrari en om de Monegask te vervangen heeft Corvette Racing de Amerikaan Jordan Taylor aangetrokken. Taylor, vicekampioen bij de Grand-Am GT klasse op een Camaro, zal het team vervoegen bij de lange afstandsraces.

Het Amerikaanse Krohn Racing, dat verleden jaar ondermeer te zien was in de ALMS, het ILMC en de 24 uren van Le Mans met een Ferrari F430 GTE, heeft eveneens zijn intentie bekend gemaakt om het ganse WEC te betwisten. Het team ruilt daarvoor wel zijn Ferrari F430 om voor een Ferrari F458 GTE en is in ieder geval dankzij zijn tweede plaats in de GTE-Am klasse van de ILMC al zeker van een selectie voor de 24 uren van Le Mans. De rijders worden teameigenaar Tracy Krohn, de Zweed Nic Jönsson en de Italiaan Michele Rugolo.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 13 januari 2012 om 00:10


Andere publicaties op Racingworld.be...