GT3 Kortnieuws met McLaren, Blundell, Kelders en Nissan GT-R

Ook op het front van de GT3 wagens was er veel nieuws te rapen. De klasse kent een groot succes en langzamerhand maken de verschillende teams hun plannen voor 2012 kenbaar. De inzet van de McLaren MP4-12C in de GT3 klasse mag al een succes genoemd worden en 25 wagens vonden al een eigenaar. Ook de Nissan GT-R GT3 lijkt dezelfde weg op te gaan en wekt de interesse van verscheidene teams. Vele Belgische rijders maakten hun intentie om de BES te betwisten kenbaar, maar Christian Kelders is één van de eersten die zijn seizoen rond heeft.
McLaren GT heeft laten weten dat het drie rijders onder contract genomen heeft om mee te werken aan de ontwikkeling van de McLaren MP4-12C GT3. Deze drie rijders worden ook ter beschikking gesteld van privé teams die zich een McLaren hebben aangeschaft. Vooreerst gaat het om Alvaro Parente, vorig jaar al rijder voor het merk. Verder hebben we Rob Bell, die verleden jaar al met de wagen reed bij de 24 uren van Spa en het opkomend talent Alexander Sims, die voordien in het GP3 kampioenschap actief was.
 
Eén van de teams die de MP4-12C inzet is United Autosports, dat met twee wagens aan de start komt van de Blancpain Endurance Series. De wagens worden ingeschreven in de Pro-Am Cup en één van hen zal bestuurd worden door team eigenaar Zak Brown, Mark Patterson en ex F1 rijder Mark Blundell. De oud F1 coureur zal voor het eerst sinds lang nog eens deelnemen aan een vol kampioenschap, maar hij kent het team al goed doordat hij er verleden jaar de 24 uren van Spa voor reed op een Audi R8.
 
Onze landgenoot Christian Kelders zakt zich dit jaar ook af naar de Blancpain Endurance Series en zal het seizoen betwisten aan het stuur van een Porsche 997 GT3-R van Exagon Racing. Dit Franse team, dat ooit in het WTCC actief was met de Monroe SEAT, debuteerde verleden jaar in de BES bij de wedstrijd op het circuit van Magny Cours. Kelders krijgt er Daniel Desbruères als teamgenoot en mogelijk komt een derde rijder het team versterken. Indien mogelijk zal het team in de loop van het seizoen een tweede Porsche inzetten.
 
Ondertussen werkt Nissan hard aan de ontwikkeling van de GT-R GT3. Het plan is om de wagen via privé teams in te zetten in het FIA GT3 kampioenschap en/of de BES. Het is nu ook zeker dat de wagen zal te zien zijn in het ADAC GT kampioenschap. Het Duitse Schulze Motorsport heeft zich een GT-R aangeschaft en zal die dus in het Duitse kampioenschap inzetten voor de gebroeders Michael en Tobias Schulze.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op vrijdag 13 januari 2012 om 00:07


Andere publicaties op Racingworld.be...