Skylimit Race Team werkt in 2012 samen met First Motorsport

Na een meer dan geslaagd debuut seizoen gaat het Skylimit Race Team in 2012 een grote stap vooruit. 2011 was goed omwille van een 100% finish score en tijdens alle races een overwinning in de GT Open - 3500 klasse in het Belcar kampioenschap met als hoogtepunt onze klassenwinst tijdens de 24 uren van Zolder. De rijders die kennis maakten met de structuur van het team rond Jo Lammens en Andy Jaenen waren onder de indruk van de combinatie van professionaliteit en de gemoedelijke familie sfeer.
Voor 2012 werd er uitgekeken om ons wagenpark uit te breiden en te verbeteren en kwamen we bij Jo Jamers van First Motorsport terecht. Aangezien het ons objectief blijft om autosport betaalbaar te houden kozen we ervoor om 2 Porsches 996 aan te schaffen. De 2 exemplaren van First Motorsport reden in 2005 nog in de Porsche Super Cup. Al snel bleek het meer dan een simpele aankoop van wagens te gaan worden en werd er door Jo Jamers en Jo Lammens overeengekomen dat First Motorsport de service gaat leveren voor het Skylimit Race Team op de circuits. Tussen de races in zullen de wagens geprepareerd worden in het Zolderse atelier van First Motorsport. Het Team rond Jo Jamers heeft een enorm palmares met ondermeer titels in de Belcar en een algemene overwinning in de 24 uren van Zolder.
 
Yokohama Belgium stapt ook mee in het project. De importeur van deze Japanse top kwaliteitsbanden werkt reeds sinds 2008 samen met Skylimit Events. Deze samenwerking werd elk jaar sterker en mondt nu uit in dit groot raceproject. De 4 Skylimit Porsches, 2 voor het race team en 2 voor incentives en trackdays, komen in de Zwart/rode Yokohama kleuren te staan.  Tijdens de door Skylimit Events georganiseerde trackdays is de sportieve band, Advan Neova AD08, uitgegroeid tot één van de populairste maar vooral efficiëntste banden voor de hobby rijder.
 
Deze 3 sterke partners treden in 2012 samen aan in het Belgian Endurance Championship (BEC) én de 24 Uren van Zolder. Piloten, wagens en het gedetailleerd race programma zullen binnenkort voorgesteld worden.
 
Voor de lange races in het BEC kampioenschap en voor de 24 uren van Zolder zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar op onze wagens. Meer informatie kan u bekomen via info@skylimitevents.be

Skylimit press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 17 januari 2012 om 12:00


Andere publicaties op Racingworld.be...