Endurance kortnieuws met Oreca, Toyota en Team Kolles

Oreca 03 LMP2Oreca 03 LMP2
Oreca heeft de nieuwe versie van zijn 03 LMP2 voorgesteld. De wagen werd verder ontwikkeld en is aangepast aan het nieuwe reglement. Ondertussen heeft Toyota er de eerste testritten met zijn Hybride LMP1 opzitten; de Japanse wagen toerde verleden week drie dagen rond op het circuit van Paul Ricard. Ook Team Kolles droomt van een terug keer naar Le Mans en zou graag de Porsche LMP1 inzetten.
Met een titel in de LMS (constructeurs) en de ILMC (teams) is de Oreca 03 LMP2 de meest succesvolle LMP2 van het afgelopen seizoen. Toch blijft de Franse constructeur niet op zijn lauweren rusten en werd er getracht om de prestaties van de wagen nog te verbeteren. Ophanging, stuurinrichting en andere mechanische onderdelen werden herzien en verbeterd. Bovendien verplicht ook het nieuwe reglement om enige aanpassingen aan de wagen aan te brengen waarvan de meest zichtbare de toevoeging van de haaienvin is. Gezien de LMP2 categorie zich richt tot de amateur teams, werd er ook op gelet dat ondanks de wijzigingen de aankoopprijs ongeveer dezelfde blijft. Het belangrijkste doel van de constructeur dit jaar is het behalen van de klassenoverwinning bij de 24 uren van Le Mans. Zes wagens van de Franse constructeur hebben ondertussen een eigenaar gevonden.

De Toyota LMP1 heeft er zijn eerste testsessie opzitten, de hybride wagen toerde verleden week gedurende drie dagen rond op het Zuid-Franse circuit van Paul Ricard. De test gebeurde achter gesloten deuren en er werden geen foto’s noch communiqués verspreid door Toyota Motorsport GmbH. Naar verluidt waren alle drie rijders, Wurz, Lapierre en Nakajima, aanwezig en reed de wagen verschillende honderden kilometers zonder ernstige problemen tegen te komen. Op het einde van de maand staat een volgende testsessie op hetzelfde circuit gepland.

De geruchten gaan dat Colin Kolles, nu hij bij het Formule 1 team van HRT aan de deur werd gezet, zich terug zou richten op de endurance racerij en meer bepaald het WEC met een LMP2 wagen. Team Kolles heeft in de prototyperacerij al ervaring opgedaan toen het team in 2009 twee Audi R10’s in de Le Mans Series inzette. De uiteindelijke bedoeling zou zijn om in 2014, na ervaring op gedaan te hebben met een LMP2, op te klimmen naar de LMP1 klasse. Kolles droomt ervan om het eerste privéteam te worden dat de nieuwe Porsche LMP1 mag inzetten.

Foto: Oreca Manufacturer


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in LMS op woensdag 18 januari 2012 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...