12H of Abu Dhabi: Slechts 15 wagens aan de start

Morgen vindt de Gulf 12 hours of Abu Dhabi plaats, een nieuwe endurance wedstrijd in de winter, gecreëerd in het zog van de 24 uren van Dubai. Ondanks dat deze wedstrijd naast GT en toerisme wagens ook kleine prototypes toelaat zoals te zien zijn in de VdeV serie, daagden er slechts 15 wagens op. De start wordt morgen om half tien lokale tijd gegeven.
Het speciale aan deze wedstrijd is dat er niet 12 uren aan een stuk wordt gereden maar in twee heats van zes uren. De tweede start wordt tegen de avond om 17 uur gegeven. Races in het Midden Oosten zitten in de lift, doch slaagde deze wedstrijd er slechts in om 15 deelnemers aan te trekken.

Onder de ingeschreven teams zitten enkele bekende namen zoals AF Corse, Kessel Racing, United Autosports en AutoOrlando. AF Corse heeft twee Ferrari F458’s (Cioci/Griffin/Perazzini en Ardagna/Cadei/Ciro) ingeschreven, Kessel Racing (Broniszeweski/Coimbra/Peter/Ramos) één. United Autosports brengt een  Audi R8 LMS GT3 aan de start met Dalziel/Popow/Potolicchio. In de AutoOrlando Porsche GT3 neemt het trio Andreasi/Di Guida/Paladino plaats. Verder bij de GT4s vindt men nog een Aston Martin en een Lotus GT4 en twee Cup wagens een Lamborghini en een Porsche. Team Lompech komt aan de start met een Renault Mégane Eurocup. Zes prototypes kwamen er opdagen, twee Norma’s, twee Ligier’s en twee Wolf’s. Het is in deze laatst categorie dat we ook de polesitter moeten zoeken, de snelste tijd is namelijk voor de Wolf GB08 van Bellarosa/Belotti/Lian. Mat Griffin plaatste zijn AF Corse Ferrari op de tweede startplaats.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op donderdag 19 januari 2012 om 22:57


Andere publicaties op Racingworld.be...