Is Peugeot's terugtrekking uit de autosport maar van korte duur?

Peugeot 908 HDi FAPPeugeot 908 HDi FAP
Een vertegenwoordiger van Peugeot maakte bekend dat de terugtrekking uit de autosport maar een tijdelijke maatregel is en wel eens van zeer korte duur kan zijn. Het Franse merk heeft de intentie om snel weer terug te keren naar de sport, mogelijk al in 2013. Indien er een comeback wordt gemaakt, geniet het World Endurance Championship nog steeds de voorkeur.
Verleden week sloeg het nieuws in als een bom, Peugeot trok zich onmiddellijk terug uit alle autosportactiviteiten in de endurance racerij. Het wereldkampioenschap endurance verloor daarbij één van zijn twee belangrijkste protagonisten, het duel Peugeot tegen Audi was al vijf jaar de affiche van het kampioenschap. De verrassing was des te groter daar het merk van de leeuw al vier wagens, waaronder twee hybrides, had klaargestoomd voor de komende WEC campagne en een deel van het materiaal al naar Sebring, waar de eerste race wordt verreden, was verscheept. De moeilijke economische situatie en de lancering van verschillende nieuwe modellen werden als reden voor de terugtrekking aangehaald.

Een week later heeft nu een vertegenwoordiger van het merk laten weten dat de Peugeot Sport faciliteiten nabij Parijs niet opgedoekt worden. Integendeel, het is immers de bedoeling van Peugeot om zo snel mogelijk terug te komen naar de sport, mogelijk al in 2013. Het WEC geniet nog steeds de voorkeur en indien er wordt teruggekeerd is de kans groot dat het terug in dit kampioenschap zal zijn, aldus volgens de Peugeot vertegenwoordiger. Een terugkeer is echter nooit gemakkelijk en zeker als men weet dat enkele stafmensen van Peugeot Sport worden overgeplaatst naar andere functies en dat de ontwikkeling van de hybride 908 is stopgezet. Of Peugeot terugkomt en wanneer blijft dus vooralsnog een zeer groot vraagteken.

Foto: Peugeot Sport


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H du Mans op vrijdag 27 januari 2012 om 01:15


Andere publicaties op Racingworld.be...