Jules Bianchi wordt derde piloot bij Sahara Force India

Jules BianchiJules Bianchi
De Franse piloot met Belgische roots, Jules Bianchi, is aangesteld als derde piloot bij het team Force India. De naam van Bianchi werd al langer in verband gebracht met Force India, deze winter was er zelfs sprake dat hij het tweede racezitje bij het team zou krijgen, uiteindelijk ging dit naar Hulkenberg.
De aanwerving van Jules Bianchi is geen verrassing aangezien de rijder behoort tot het Ferrari Young Driver Program en Ferrari ook de motorleverancier is van Sahara Force India. Bianchi, die de achterneef is van de Belgische rijder Lucien Bianchi, werd door Ferrari onder de vleugels genomen nadat hij in 2009 de Formule 3 Euroseries titel binnenhaalde. Verleden jaar was hij zelfs testrijder voor de Formule 1 bij het Italiaanse merk. Tegelijkertijd betwistte hij het GP2 kampioenschap, waar hij derde eindigde in de stand. Sahara Force India heeft de 22-jarige piloot beloofd dat hij dit seizoen in minimum negen vrije trainingen in actie zal komen. Het gerucht gaat ook dat Bianchi naast zijn job als Formule 1 testrijder ook nog het Formule Renault 3.5 seizoen zal betwisten bij een Frans team, kwestie van in het raceritme te blijven.

Jules Bianchi: "Ik ben natuurlijk zeer opgewonden bij het idee om het Sahara Force India team te vervoegen. Het is zeer belangrijk voor mij om in actie te komen tijdens de GP weekends. Regelmatig aan het stuur zitten van een F1 wagen die beantwoord aan de laatste reglementering is de beste mannier om snel te leren en ik hoop dat het me in staat zal stellen om ooit in aanmerking te komen voor een  vast zitje. De komende maanden zullen zeer spannend worden voor mij, ik ga kennis maken met een nieuw team, zien hoe ze werken en me voorbereiden om in de wagen te stappen."

Jules Bianchi is na Grosjean, Vergne en Pic, de vierde Fransman die dit jaar een zitje in de Formule 1 bemachtigt. Bianchi zal volgende maand bij de wintertesten zijn eerste ronden rijden in de Sahara Force India VJM05.

Foto: Niels Vaeck


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 27 januari 2012 om 20:39


Andere publicaties op Racingworld.be...