Overzicht van de ALMS wintertests op Sebring

Deze week vonden op Sebring de wintertests voor de ALMS plaats, maar enkel 24 deelnemers, waaronder slechts één LMP1 de HPD ARX-03a van Muscle Milk Pickett Racing, kwamen opdagen. Het is dan ook moeilijk om al de ware krachtverhoudingen in te schatten. De HPD LMP1 was logischerwijze de snelste wagen op de baan, maar ook de LMP2 Lola van Level 5 liet zich niet onbetuigd.
Geen Audi of Toyota en al zeker geen Peugeot meer bij de wintertest op het circuit van Sebring. Met een dikke twintig wagens, die allen uit de ALMS kwamen, viel er dit jaar weinig te leren over de krachtverhoudingen voor het komend  wereldkampioenschap, dat volgende maand start met de 12 uren van Sebring. Nadat de HPD, de enige LMP1, de twee eerste dagen de baan nog niet opkwam en alzo de beste tijd aan de Lola Level 5 liet, zette de wagen van Muscle Milk Pickett Racing vanaf dag 3 de testen naar zijn hand. Lucas Luhr toonde zich al vlug de snelste in een tijd die hem vorig jaar tussen de Audi’s en de Peugeot’s op de startlijn van de 12 uren zou geplaatst hebben. Klaus Graf en Simon Pagenaud zullen de Duitser bijstaan tijdens de 12 uren van Sebring.

Zonder de HPD op de piste was de snelste wagens op de piste de Lola’s LMP2 van Level 5 en Bouchut en Diaz eindigen dan ook in het spoor van de HPD na vier dagen. De vierde tijd was er voor de Pecom Racing Oreca met Soheil Ayari aan het stuur. Bij de GT wagens domineerde Ferrari en de F458 van Risi was drie dagen op rij de snelste GT. De wagen werd dan ook bemand door excellente rijders, Gianmaria bruni, Olivier Beretta en Toni Vilander. Op twee en drie vinden we nog vertegenwoordeigers van het Italiaanse merk met de F458’s van Extreme Speed Motorsport en Krohn Racing. De drie Ferrari’s gaan beide officiële Corvette’s en de eerste BMW M3 vooraf. Dan pas volgt de eerste Porsche, het Flying Lizard exemplaar van Bergmeister/Henzler/Long.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 12 februari 2012 om 15:41


Andere publicaties op Racingworld.be...