JB Motorsports met Audi in BES - Dylan Derdaele test bij Vita4One

JB Motorsports - Audi R8 LMSJB Motorsports - Audi R8 LMS
JB Motorsports komt met een Audi R8 LMS naar de BES. Bij het zien van de naam JB Motorsports moet de Belgische fan onmiddellijk denken aan het team van Yves Olivier dat enkele jaren geleden het mooie weer maakte in het Duitse Formule 3. Niets is echter minder waar, ondanks de identieke naam staat JB hier voor de Zweed Jan Brunstedt. Ondertussen werd onze landgenoot Dylan Derdaele gespot in Portimao waar hij testte met de BMW Z4 GT3 van Vita4One Racing Team.
Jan Brunstedt is een 63 jarige Zweedse piloot die vorig jaar uitkwam in het Zweedse GT kampioenschap met een Audi R8, nadat hij eerder Formule 3 en Porsche Cup reed. Brunstedt maakt dit jaar met zijn JB Motorsport de overstap naar de Blancpain Endurance Series en schrijft er zijn Audi R8 LMS in. Mikael Bender zal het stuur van de wagen delen met de teameigenaar.

Dylan Derdaele liet verleden jaar al weten dat hij in 2012 de stap wou maken naar een internationale GT3 serie. In dat kader reed de jonge Belg al de laatste manche van het BES op Silverstone met een Alpina B6. Voor dit voorjaar staan verschillende testsessies met verschillende teams gepland, vooraleer Derdaele een besluit zal nemen in welke serie en met welke wagen hij aan de start komt. Dit weekend is de jonge Belg aan het testen op Portimao met een BMW Z4 GT3 van het Vita4One team. Opmerkelijk alleszins, daar het Duitse team de intentie uit te komen in het GT World kampioenschap en niet langer in het BES of FIA GT3.

Foto: berzerk design


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op maandag 13 februari 2012 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...