Rijders Starworks Motorsport en Signatech bekend - Video debuut HPD ARX-03a

Starworks Motorsport - HPD ARX-03bStarworks Motorsport - HPD ARX-03b
Stéphane Sarrazin zal na het vetrek van Peugeot alsnog een volledige campagne afwerken in het WK endurance dit seizoen, hij maakt de overstap naar de competitieve LMP2-klasse. De Fransman kwam tot een overeenkomst met Starworks Motorsport dat in Sebring haar debuut zal maken met een Le Mans Prototype. Het Amerikaanse team is één van de vaste waarden in het Grand-Am kampioenschap waar het met twee Daytona Prototypes (DP's) actief is. Met Ryan Dalziel en Enzo Pottolicchio als teamgenoten wordt de #44 HPD ARX-03b meteen een van de kandidaten voor de titel in de tweede prototype klasse.
Ook de bemanning van de Signatech-Nissan Oreca 03 werd vandaag publiek gemaakt. Het team dat in 2011 de LMP2-klasse in de ILMC won, behoudt Franck Mailleux en vervolledigt de bemanning met Olivier Lombard en Jordan Tresson. Ook dit trio oogt veelbelovend. De jonge talentvolle Fransman Olivier Lombard wist vorig seizoen hoge ogen te gooien met zijn prestaties in de Greaves Zytek en won ondermeer de 24h du Mans in LMP2. Jordan Tresson maakt de grote sprong van GT4 naar LMP2 en volgt Lucas Ordonez op in het kader van de Nissan GT Academy.

Afgelopen week werden in Sebring de wintertesten van de American Le Mans Series afgewerkt, daarbij maakte de HPD ARX-03a haar baandebuut. Ondermeer ex-peugeot rijder Simon Pagenaud zal het stuur nemen van deze wagen, zijn lovende woorden in volgend fragment doen hopen op concurrentie voor Audi.   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op maandag 13 februari 2012 om 19:47


Andere publicaties op Racingworld.be...