Ex-Peugeot piloten hebben bijna allemaal nieuwe werkgever

Peugeot 908 HDi FAPPeugeot 908 HDi FAP
Het late stopzetten van het WEC programma bij Peugeot sloeg iedereen met verstomming en plaatste tevens de gecontracteerde piloten in een moeilijke situatie, nog een stuur vinden terwijl de meeste teams al volgeboekt waren voor het nieuwe seizoen. Gelukkig blijft de kwaliteit en de ervaring van deze ex-officiële rijders zeer gegeerd en bijna allen hebben voor dit jaar al een nieuwe werkgever gevonden.
Voelde Alexander Wurz de bui hangen? Het blijft een feit dat de Oostenrijker al vorig jaar zelf besloot om Peugeot te verlaten en te tekenen bij Toyota voor een nieuwe WEC campagne. Enkele dagen geleden raakte dan bekend dat Anthony Davidson, één van de smaakmakers bij Peugeot verleden jaar, ook richting Keulen vertrok. De Brit werd aangetrokken om de tweede Toyota hybrid te bemannen met Buemi en Ishiura tijdens de 24 uren van Le Mans. Voorwaar een goede aanwinst voor het Japanse merk. Ook Simon Pagenaud had Peugeot al verlaten voor het slechte nieuws bekendgemaakt werd, hij koos om zijn carrière in de States weer op te pakken en keerde terug naar de Indycar.

Henri Pescarolo was er eveneens vlug bij om enkele van de ex-Peugeot rijders in te lijven voor zijn nieuwe Le Mans project met Dome. Zowel de ex-Champcar kampioen Sébastien Bourdais als Nicolas Minassian kregen een zitje aangeboden op de Dome voor de 6 hours of Spa en de 24 Heures du Mans. Voor beide rijders is het trouwens een terugkeer naar het oude nest, want zowel Bourdais als Minissian reden voor hun Peugeot carrière al voor Pescarolo.

Dit weekend vonden ook Stéphane Sarrazin en Jean-Karl Vernay onderdak, al zijn beide gedwongen hun geluk te zoeken in een lagere klasse. Sarrazin blijft in het WEC actief, maar zal uitkomen in de LMP2 klasse, waar hij met Ryan Dalziel en Enzo Potolicchio het stuur zal delen van de HPD ARX-03b van het Starworks Motorsport team. Vernay, die verleden jaar nog reserverijder was bij Peugeot maar uitzicht had op een racezitje voor dit jaar, gaat naar het nieuwe team van veelvuldig rallykampioen Sébastien Loeb, waarvoor hij zal uitkomen in de Franse Porsche Carrera Cup. Blijven voorlopig nog zonder stuur Franck Montagny, Marc Gene en Pedro Lamy, maar het is een kwestie van tijd voor we ook deze drie rijders zien opduiken in één of ander kampioenschap.

Foto: Peugeot Sport


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in LMS op dinsdag 14 februari 2012 om 00:02


Andere publicaties op Racingworld.be...