IMSA Performance Matmut met Porsche in GT Open - Alzen Motorsport met Ford GT in VLN

IMSA PerformanceIMSA Performance
Toen afgelopen week werd aangekondigd dat Manthey Racing de kleuren van Porsche zal verdedigen in het GT Open kampioenschap, ging meteen al het gerucht de ronde dat nog een tweede team Porsche zou vertegenwoordigen in deze serie. Deze equipe blijkt nu IMSA Performance Matmut te zijn, het Franse team was in het verleden al actief in deze serie. In Duitsland dan weer kiest Jürgen Alzen na jaren van trouwe dienst aan Porsche om over te schakelen naar een Ford GT in de VLN series.
IMSA Performance Matmut zal dus haar tweede nieuwe Porsche 911 GT3 RSR GTE inzetten in de International GT Open serie. In haar jacht naar de titel kan het Franse team rekenen op de steun van officieel Porsche rijder Patrick Pilet die het stuur van de wagen zal delen met Raymond Narac. IMSA Performance Matmut kwam al actie in de GT Open in 2009 en 2010 en scoorde er destijds 10 overwinningen. Naast haar deelname aan de GT Open zal het team ook present tekenen bij de ELMS en tijdens de 24 uren van Le Mans.

Jürgen Alzen, broer van Uwe en winnaar van verscheidene VLN races in een Porsche, was de laatste jaren echter maar sporadisch te zien in de VLN series op een Porsche GT3 Cup. De Duitse rijder en teameigenaar plant voor dit jaar echter een nieuwe aanval op de titel en keert terug voor een volledig seizoen. Alzen, die echter niet langer de zoveelste Porsche wou inzetten, liet zijn oog vallen op een Ford GT in GT3 configuratie, een wagen die voor het laatst in 2009 in het Duitse  kampioenschap te bewonderen viel. Jürgen Alzen Motorsport zal de Amerikaanse bolide inzetten voor Alzen zelf en Arthur Deutgen.


Foto: IMSA Performance


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 20 februari 2012 om 00:03


Andere publicaties op Racingworld.be...