BGDC: Vooruitblik op 2012: "Wie kan beter?"

Harry en Ronny Van De Water - BMW M3Harry en Ronny Van De Water - BMW M3
Afgelopen zondag 19 februari, de troepen van de Belgian Gentlemen Drivers Club (BGDC) verzamelden op Circuit Zolder voor de traditionele en jaarlijkse uitreiking van de trofeeën aan de laureaten van het seizoen 2011. Dit was het uitgelezen moment voor Anick Servais, Voorzitter van de club, Circuit Zolder te bedanken voor het hartelijke onthaal en de vlotte samenwerking, en te bevestigen dat het seizoen 2011-2012 van de BGDC zich onder de beste voortekenen mag aankondigen...
« In 2010 vochten we nog voor de heropleving van het amateur-circuit, beklemtoonde Anick Servais in haar toespraak. In 2011 is de BGDC er naar toe gegroeid. Slechts een minderheid vertelde dat we ons vergiste. Desalniettemin hebben wij het tegendeel bewezen: onze formule is de juiste. Dit jaar, mogen we, afhankelijk van de te bezoeken circuits, tussen de 40 en 50 auto’s verwachten, alles aan een attractieve en eerlijke prijs. Menigeen dachten, dat BGDC zonder de aanwezigheid van Raphaël van der Straten, met deze tarieven, niet zou overleven; dat het een ramp zou worden. Inderdaad, gelukkig was hij er, want zonder hem was de club nooit gesticht. De twee eerste jaren waren moeilijk, en waarschijnlijk was het voortbestaan niet gegarandeerd. Ik wil aan iedereen duidelijk maken dat BGDC het resultaat is van hard werkende en gepassioneerde vrijwilligers. BGDC is een vzw. Er staat dus geen commercieel bedrijf achter ons concept, we hebben geen werknemers, en dus ook geen opvallende zichtbare kosten. Wij willen enkel onze passie delen met jullie. In onze ogen zijn alle teams en deelnemers gelijk, wij verwelkomen iedereen met dezelfde glimlach, competentie en zorg. Zijn dan alle investeringen in tijd, hartverwarmrnde passie eenmaat voor niets ? Nee. Het resultaat is de spanning van de sport, het plezier, de aanmoedigende woorden en dankbaarheid van alle deelnemers… »

Terwijl andere nationale series veel inkt doen vloeien, heeft de Belgian Gentlemen Driver’s Club haar programma voor 2012 klaar. Een campagne die start op Circuit Zolder op 17 maart. Een organisatie die met of zonder Fun Cup, zeker zal plaatsvinden ! Vervolgens trekken we naar Francorchamps, opnieuw Circuit Zolder, Croix-en-Ternois in Frankrijk, Bourgogne in Bresse, terug in België op Mettet en Francorchamps. Afsluiten doen we op Circuit Zolder.

Laat ons eens alles optellen : 8 meetings, 26 uren wedstrijd, 34 uren track time. Wie kan beter ? Als kers op de taart, krijgt na afloop van iedere meeting een team na lottrekking een gratis inschrijving voor de volgende wedstrijd. Als dat nog niet genoeg is, verloten we ook nog een verblijf van 7 nachten in een residentie op Mallorca of in Denia. Met de BGDC is het nu reeds vakantie…

Nog even dit : op 10 en 11 maart 2011 organiseert Dries Heyman een test op het circuit van Mettet. Deelnemers van BGDC die hun auto voor de kick-off nog een laatste keer willen testen, krijgen in 8 sessies de kans. Ideaal als starter …. voor de hoofdschotel.  

Tekst & Foto: BGDC press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 22 februari 2012 om 07:45


Andere publicaties op Racingworld.be...