GT1: Enzo Ide naar AF Corse

AF Corse - Ferrari 458 ItaliaAF Corse - Ferrari 458 Italia
Zoals SRO eerder op het jaar al aankondigde, zullen er dit seizoen twee Ferrari F458 GT3 Italia op de grid staan van het WK GT1. Belangrijker voor ons als Belgen is echter dat landgenoot Enzo Ide deel zal uitmaken van deze operatie. Na een indrukwekkende leercurve te hebben gekend in de afgelopen twee seizoenen, zal de jonge West-Vlaming nu AF Corse vervoegen in het WK GT1.
De teams waarvoor Enzo Ide in zijn nog korte autosport carrière is voor uitgekomen zijn niet van de minste met ProSpeed (2010) en WRT (2011), aan dat rijtje kan hij nu dus ook AF Corse toevoegen, het semi-fabrieksteam van Ferrari. Na een knap Belcardebuut in 2010, maakte hij vorig jaar de stap naar het Europese kampioenschap GT3 waar hij wederom hoge ogen wist te gooien met een derde plaats in de eindstand. Voor komend seizoen maakt de ambitieuze West-Vlaming meteen de keuze voor het wereldniveau. Naast hem zal Francesco Castellacci plaatsnemen, de Italiaan behaalde vorig seizoen de Europese GT3 titel voor AF Corse en is dan ook al vertrouwd met F458 Italia.
 
Enzo Ide: “Voor Ferrari rijden is iets bijzonder voor iedere rijder in de wereld en dat is dan ook wat ik voelde als ik voor AF Corse tekende. Bij mijn bezoek aan de ateliers deze winter, waar al die rode auto’s netjes naast elkaar stonden opgesteld, overviel me een soort onwaarschijnlijke emotie. Dat was gewoon prachtig. AF Corse heeft een enorm sterke reputatie als Ferrari-team en ik wil dit jaar zo veel mogelijk progressie met hen maken. In de komende weken gaan we meteen aan de slag op circuit om de wagen en het team te leren kennen en de eerste race zo goed mogelijk voor te bereiden.”
 
Francesco Castellacci: “Ik ben blij Enzo Ide te verwelkomen, ik weet hoe snel hij is van vorig jaar en heb hem liever als teamgenoot dan als tegenstander.”  
 
Amato Ferrari (de AF in AF Corse): “Dankzij het goede werk van het team en de rijders Castellacci en Leo, konden we 2012 met veel zelfvertrouwen tegemoet kijken. De zeges die we in 2011 in het FIA GT3 European Championship behaalden, waren bovendien zeges van rijders die hun debuut in de GT-racerij maakten. Voor ons was het zonder meer een nieuwe uitdaging. Dit jaar kunnen we verder werken met Castellacci en verwelkomen we Enzo Ide, één van onze meest gewaardeerde tegenstanders in 2011. Dat we opnieuw voor een hele uitdaging staan, hoeft geen betoog. We kijken enorm uit naar de eerste testen van het jaar, op 6 en 7 maart, op de omloop van Vallelunga in Italië.”

Foto: SRO/DPPI


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT op woensdag 22 februari 2012 om 12:26


Andere publicaties op Racingworld.be...