12H Bathurst: Phoenix Racing Audi op pole

Phoenix Racing - Audi R8 LMSPhoenix Racing - Audi R8 LMS
Audi blijkt zijn favorietenrol te kunnen waar maken bij de 12 uren van Bathurst, de Phoenix R8 LMS van Mies/O’Young/Jöns zal vanaf de pole vertrekken. De Audi gaat op de grid twee Ferrari F458's en een Lamborghini Gallardo vooraf. De tweede Phoenix Audi start van op de vijfde plaats.
Audi won met ondermeer Mies en O’young verleden jaar de 12 uren van Bathurst, het merk behaalde er zelfs de eerste en tweede plaats. Phoenix Racing is goed op weg om deze prestatie te herhalen met zijn R8 LMS want het behaalde gemakkelijk de pole met zijn wagen #1. Men vindt trouwens alle GT3 wagens in de top 10, zelfs al gingen deze niet tot het uiterste. Iedere wagen die immers onder de normtijd zou gaan krijgt 50 kg extra gewicht mee voor de race.

Christopher Mies, Daryl O’Young en Christer Jöns gaan met hun Audi R8 LMS de Maranello Racing Ferrari F458 van Simonsen, Farnbacher, Bowe en Edwards vooraf. Ook op de derde startplaats vinden we een Ferrari F458 GT3 terug, het Clearwater Racing exemplaar van Mok, Baird en Griffin. De JBS Lamborghini LP600 van Lago, Russell en Park was dan weer iets sneller dan de tweede Phoenix Audi R8 LMS van Lowndes, Luff en Eddy. De Nederlander Jeroen Bleekemolen zal als zesde starten met de Erebus Mercedes SLS GT3. Een tweede Mercedes SLS wordt ingezet door Black Falcon en deze vinden we terug op de negende startplaats. De Audi R8 van United Autosport zette de zevende tijd neer.

Foto: Audi


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 25 februari 2012 om 21:51


Andere publicaties op Racingworld.be...