Dörr Motorsport met twee McLaren MP4-12C naar VLN - ART GP met Engelse bolide naar BES

Dörr Motorsport Dörr Motorsport
Dörr Motorsport is de laatste jaren een vaste deelnemer aan het VLN kampioenschap, steeds met een wagen uit de BMW stal. Maar voor dit jaar gooit het team het over een heel andere boeg, de BMW Z4 vloog de deur uit en moet plaats maken voor twee McLaren's MP4-12C. Ook ART Grand Prix, een topteam in de GP2 en GP3 klasse, heeft zich een McLaren GT3 aangeschaft, die het in de BES zal inzetten.
Dörr Motorsport geraakte verleden jaar in België  bekend toen het Duitse team zijn BMW Z4 GT3, waarmee het uitkwam in het VLN kampioenschap, verkocht aan het Marc VDS Racing Team die de wagen inzette bij de 24 uren van Spa. Het team besloot zich geen nieuwe BMW aan te schaffen maar richtte zich tot McLaren voor de aanschaf van twee MP4-12C’s. De twee wagens, getooid in een prachtig oranje/zwart kleurenschema, werden dit weekend voorgesteld in Frankfurt. Naast het VLN kampioenschap staan natuurlijk ook de 24 uren van de Nurburgring op het programma.

De Engelse supercar in zijn GT3 uitvoering is zeer gegeerd en naast de bevoorrechte teams, die McLaren verleden jaar zelf aankondigde als klant, staat er op de deelnemerslijst voor de Blancpain Endurance Series nog een extra exemplaar ingeschreven voor ART Grand Prix. Deze late klant is enigszins een verrassing daar ART GP van teameigenaar Nicolas Tod, zich tot hiertoe enkel toelegde op het inzetten van formule wagens in GP2 en GP3. Het team wil zijn activiteiten echter diversifiëren en richt nu zijn pijlen op de GT3. De bedoeling is te groeien in de endurance racerij met de inzet van een LMP1 in Le Mans als ultieme doel.

Foto: Dörr Motorsport


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 28 februari 2012 om 07:42


Andere publicaties op Racingworld.be...